Tim Lips: ‘Military Boekelo winnen was niet mijn opzet’

  • 10 oktober 2021 19:14
door: redactie, 10 oktober 2021 19:14

📌 Boekelo
📝 paardensportnoord | KNHS
📸 Ashley Claus | Claus Close Up

Tim Lips onttroonde bij de Military Boekelo Merel Blom als Nederlands kampioene. Lips greep de nationale titel met Lady Chin van ’t Moerven Z en eindigde in het totaalklassement als 18e.

Lips: ,,Toen ik in Boekelo aankwam liep de merrie lekker en reed ik een dressuurproef die op dat moment eigenlijk niet beter had gekund. Dan sta je tweede en begint iedereen over ‘Boekelo winnen’. Dat was niet de opzet, dus ik heb in de cross gereden voor wat we op dit moment waard zijn.”

,,Het springen is niet altijd het makkelijkste onderdeel als ze wat gespannen is, dus daar kregen we een balk. Ze heeft een goede wedstrijd gelopen, en haar vaste ruiter Huadong Sun kan er volgend jaar weer veel plezier van hebben. Ik wist dat het een goed paard was, maar met het gevoel dat ze me gisteren in de cross gaf, weet ik nu zeker dat het echt een heel goed paard is.”

Lips sluit uit dat hij vaker met Lady Chin van ’t Moerven Z Nederland kan vertegenwoordigen. ,,Dat is niet realistisch om te verwachten”, aldus de ruiter uit Breda.