Callista Leeuwerke en Joyce Vegter winnen ZZ-zwaar bij CH Eext

  • 17 mei 2018 16:20

door: Steven Stegen, 17 mei 2018 16:20

Eext | STEGEN.NET
Met een eerste en een derde plaats deed Callista Leeuwerke donderdag bij het CH Eext goede zaken. Leeuwerke behaalde deze resultaten in het ZZ-zwaar met haar paard Santo’s Fatal Love. Ook Joyce Vegter schreef een rubriek op haar naam met Figo. Nars Gottmer won de Grand Prix.

Callista Leeuwerke werd in Eext eerste en derde in het ZZ-zwaar met Santo's Zhivago.

Callista Leeuwerke werd in Eext eerste en derde in het ZZ-zwaar met Santo’s Zhivago.
📸 Steven Stegen

Het moet gezegd, de arena van het CH Eext lag er schitterend bij. Met man en macht is de laatste wekend gewerkt om het terrein in optimale staat te brengen. Eerder dit jaar was er bij een wedstrijd in Eext grote kritiek op de vorig jaar aangelegde zandbodem. ,,Die kritiek was volkomen terecht, het was niet goed. Daar hebben we wat aan gedaan en gelukkig kunnen we nu tevreden zijn”, aldus voorzitter Marten Hilbolling van het CH Eext.

Wisselende kwaliteit
In het ZZ-zwaar kwam een mooie groep deelnemers in actie, met sterk wisselende kwaliteit. ,,Sommige combinaties kunnen zo door naar de lichte tour, bij anderen vraag je je af wat ze op dit niveau eigenlijk moeten”, aldus jurylid Corrie Rave, die samen met Veronique Roerink de eerste proef beoordeelde.

In die proef was de hoogste score met afstand voor Joyce Vegter en haar Figo (v. Armani). De combinatie uit Enschede behaalde een gemiddelde van 68,86%. Goede tweede werd Cecile Smit met de imposante Edmond (v. Westpoint) met 65,50%.

Joyce Vegter won met Figo (v. Armani) een ZZ-zwaar proef in Eext.

Joyce Vegter won met Figo (v. Armani) een ZZ-zwaar proef in Eext.
📸 Steven Stegen

Callista Leeuwerke werd in de eerste proef derde met Santo’s Fatal Love en won de tweede proef met een score van 63,43%. Deze proef werd beoordeeld door Ykje Baron en Jarmilla Peterson. Peterson waardeerde vijf van de 15 gestarte combinaties met een voldoende. ,,Het niveau viel me niet mee. Ik zie helaas ook veel zaken die in de basis niet goed zijn”, blikte het jurylid terug.

Wendy Kuiken werd in deze proef tweede met haar opvallende Victorie Boogie Woogie. Cecile Smit en Edmond deden ook hier met de derde plaats prima mee.

Voor de Grand Prix waren in Eext maar een paar deelnemers aangemeld, maar het was mooi dat de gelegenheid er was om te rijden. Nars Gottmer was met Dicaprio Swing (v. Jazz) met afstand de beste met een score van 64,18%. Jennifer Sekrève won de Prix St. Georges met Gamante D (v. Contango).

  • Foto’s van de ZZ-zwaar in Eext kun je hier bekijken en kopen