Callista Leeuwerke wint ZZ-licht bij dressuurcompetitie Vlagtwedde

Share
  • 28 oktober 2017 23:26

door: redactie, 28 oktober 2017 23:26

Vlagtwedde | STEGEN.NET

Callista Leeuwerke was zaterdag de beste in de ZZ-licht bij de tweede wedstrijd van de DCV, de dressuurcompetitie in Vlagtwedde. Het was een spannende strijd, want Paulien Alberts haalde een gelijke score.

Callista Leeuwerke won met Santo's Fatal Love de ZZ-licht bij de dressuurcompetitie Vlagtwedde.

Callista Leeuwerke won met Santo’s Fatal Love het ZZ-licht bij de dressuurcompetitie Vlagtwedde.
FOTO: Steven Stegen

Callista Leeuwerke komt nog maar kort in de ZZ-licht uit met haar eigen fokproduct Santo’s Fatal Love (v. Lauries Crusador), maar heeft de laatste weken al knappe resultaten behaald. Zo won ze de eerste wedstrijd van de DCIG in Nieuwe Pekela. In manege De Wolverlei in Vlagtwedde kwam de combinatie opnieuw sterk voor de dag en behaalde 231 punten.

Ook Paulien Alberts behaalde met Enrico 231 punten, in dit geval goed voor de tweede plaats. Bronno Bloem pakte de derde plaats. Met de 7-jarige merrie Famous kwam hij uit op 223 punten. In totaal kwamen er in deze zwaarste klasse acht combinaties aan de start.

De Z2 werd gewonnen door Britt Muis. De amazone uit Stadskanaal behaalde 224 punten met haar paard It’s Britt’s Hebbe. Maaike Slootweg werd deze keer tweede met Gino, nadat ze de eerste wedstrijd van de DCV had gewonnen.

Hoge scores

In het Z1 werden zeer hoge scores behaald, waarbij Linda Kouwenhoven de kroon spande. Met Superhorse Giovanni behaalde ze een topresultaat van 239 punten. Marloes Oosterhof eindigde met Gisele als tweede met 233. Karlijn van Vught volgde op plaats drie met Johanna K (228).