Callista Leeuwerke klasse apart op CH Parkstad Veendam

Callista Leeuwerke klasse apart op CH Parkstad Veendam

16 september 2012 19:18 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

VEENDAM
Het zonovergoten CH Parkstad in Veendam bood een mooi dressuurprogramma, met als toprubriek de ZZ-Licht. Daarin maakte Gronings kampioene Callista Leeuwerke eeb verpletterende indruk. Ze won beide proeven en werd ook nog een twee keer tweede.

Leeuwerke kon met haar beide paarden terugzien op een sterk optreden. Zhivago, waarmee ze provinciaal kampioen werd, toonde opnieuw krachtige bewegingen en een heel mooi front. Er kwam later een ietsje spanning in de proef, doordat kinderen zich te dicht bij de ring begaven. De jury loste dat professioneel op en Leeuwerke liet zich er niet door van de wijs brengen. Ook met haar andere paard Santo’s Alecto reed ze sterk. Tevredenheid was er ook bij Corrie Rave, die met haar schimmel Aragon W debuteerde.

In de Z2 was Jarmilla Peterson niet te kloppen. Ze schreef met Woody beide proeven op haar naam met 222 en 218 punten. Sylvana Wezeman legde beslag op de tweede plaats met Adelheid. Annemarie Tiktak debuteerde en pakte gelijk een derde prijs mee. Ook was er een tweede prijs voor de eveneens debuterende Esther de Boer met Acantus.
[Stegen.net]

Video van RTV Noord:

Deel dit bericht