Kim Jacobi als eerste vanuit MGPNGP in Grand Prix: ‘mijn doel is 70% rijden’

Share
  • 2 juni 2018 19:50

door: Petra Duindam, 2 juni 2018 19:50

Katlijk | STEGEN.NET
Het is de droom van vele hard trainende dressuurruiters: de Grand Prix bereiken. Maar makkelijk is dat zeker niet. In Friesland bestaat daarom het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix. Het stimuleringsplan krijgt een vervolg en dat is voor Stegen.net reden om tien vragen voor te leggen aan Kim Jacobi. Zij was de eerste deelnemer aan het project die de Grand Prix wist te bereiken.

* Hoe was het om als eerste amazone van het project MGPNGP Prix de Grand Prix te halen?
,,Ik vond het een voorrecht dat ik met het project mee mocht doen en ook nog het doel te bereiken, Grand Prix rijden, dat is echt geweldig. En natuurlijk extra bijzonder dat het met mijn eigen fokproduct Horses2fly Apress minuit ( Appie) is.”

Kim Jacobi Après Minuit.

Kim Jacobi en haar eigen fokproduct Horses2fly Après Minuit, waarmee ze dus Grand Prix is.
Petra Duindam

*Wat voor een niveau reed je voor het project?
,,Ik reed met Appie (v. Prestige) ZZ zwaar en heb met zijn moeder Ramona (v. Amsterdam) ZZ licht gereden.”

Wie is Kim Jacobi?

Kim Jacobi woont samen met haar vriend op een boerderij in Katlijk. Daar is ook haar bedrijf Kim Jacobi Dressuurtraining gevestigd.

Twee dagen per week is ze docent op het Nordwin College te Heerenveen. De andere dagen is Jacobi met de paardensport bezig. Ze traint paarden en geeft les tot en met Grand Prix niveau.

Na een mooie tijd bij de pony’s was de stermerrie Ramona (Revanche K) haar eerste paard. Jacobi reikte er mee tot het ZZ-licht. Dit paard raakte geblesseerd en is daarna voor de fokkerij ingezet. Deze Ramona is onder andere de moeder van Kim Jacobi’s Grand Prix paard Horses2fly Après Minuit.

Bron: website Kim Jacobi

*Heb je altijd geloofd in Appie?
,,Ja, dat heb ik zeker, al was het nog wel een lange weg, Appie was in zijn jonge jaren niet de sterktste, maar ik heb hem alle tijd gegeven om te ontwikkelen.”

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Kim Jacobi: de lessen van Alex van Silfhout waren super goed[/perfectpullquote]

*Hoe heb je de lessen van Alex van Silfhout ervaren?
,,De lessen waren echt super goed en inspirerend daarnaast was het heel fijn dat we de mogelijkheden kregen om bij de familie Van Silfhout weekenden te trainen. Je zag de paarden ontzettend verbeteren tijdens de lessen. En voor het teamgevoel was het ook heel goed. Veel van het kijken naar de lessen van de anderen.”

Kim Jacobi en Horses2fly Après Minuit tijdens het NK Subtop in maart dit jaar in Ermelo.
Ingrid Truijens

*Naast de lessen kreeg je ook begeleiding van de eco coach hoe heb je dat ervaren?
,,Voor het project ben ik al via Adelinde Cornelissen begonnen met eco coachen in Heerenveen en heb daar ontzettend veel geleerd. Wat erg belangrijk is, is de focus die je moet hebben in de training en zeker in de wedstrijdbaan. En om kunnen gaan met teleurstellingen, want ook dat hoort erbij.”

*Hoe vaak train je per week?
,,Dat is heel verschillend, ik luister naar mijn paard en daar pas ik mijn training op aan. Ze moeten het ook leuk blijven vinden. Laatst heb ik lekker met Appie door het land gegalopeerd en dat vond hij geweldig.”

*Wat is je trainingsopbouw naar een wedstrijd toe?
,,Ik neem dan meer de onderdelen uit de Grand Prix mee en het liefst ga ik in het begin van de week naar Van Silfhout toe om te lessen, want daar wordt Appie dan net wat scherper van en kan ik de puntjes op de i zetten.”

*Wat zijn je toekomstplannen?
,,Mijn doel is om 70% te rijden in de Grand prix , mijn pr is nu 68.80% dus ik zit er aardig dichtbij. En ook vind ik het belangrijk om met een goed gevoel de baan uit te komen en er steeds weer van te leren wat er beter kan. En tevreden zijn met wat wel goed ging.”

*Heb je nog opvolgers voor de toekomst?
,,Ik heb nog een hele leuke Johnson x Gribaldi ruin samen met Willem vd Vlugt en we zijn ZZ licht geklasseerd. En zijn volle broer loopt Grand prix in Wellington.Verder heb ik nog wat goede jonge paarden waar ik wel verwachtingen van heb.”

*Wil je nog wat kwijt over het project?
,,Naast dat ik het geweldig vond om mee te mogen doen wil ik de sponsors ook nog bedanken, zonder hun ondersteuning was dit allemaal niet mogelijk geweest. En natuurlijk het stichtingsbestuur met name Doede Santema die er ontzettend veel tijd in steekt om alles goed draaiende te houden. ”