Martine Gramsbergen heerst met Zippit GH tijdens CH Westerkwartier

Share
  • 22 mei 2017 19:26

door: redactie, 22 mei 2017 19:26

Opende | STEGEN.NET

Martine Gramsbergen was bij het springen de superster tijdens het CH Westerkwartier. De amazone uit Pietersbierum won met Zippit de beide ZZ-parcoursen en ook nog eens de afsluitende superfinale, die in handicap werd verreden.

Martine Gramsbergen won met Zippit drie rubrieken tijdens het CH Westerkwartier.

Martine Gramsbergen won met Zippit drie rubrieken tijdens het CH Westerkwartier.
FOTO: Steven Stegen

De editie van 2017 was de eerste keer onder de naam CH Westerkwartier. Het evenement was voorheen bekend als CH Marum. ,,Het afgelopen jaar werd ons concours voor het eerst gehouden op een nieuw terrein in de gemeente Grootegast. Daarnaast wordt in 2018 de gemeentelijke herindeling een feit in het Westerkwartier. De vier gemeenten Leek, Marum, Zuidhorn en Grootegast gaan dan op in de nieuwe gemeente Westerkwartier, dus vandaar de nieuwe naam”, aldus de organisatie.

Voor de ZZ-klasse hadden zich zes combinaties gemeld, een ietwat bescheiden aantal. Maar dat deed niets af aan de knappe prestaties van Martine Gramsbergen, die haar Zippit GH (v. Lupicor) in de beide parcoursen naar de overwinning leidde. Ook won de combinatie de finale met daarin de beste deelnemers uit de klassen L tot en met ZZ.

Dubbel succes
In de klasse M was er een dubbel succes voor Gerrit Veenstra. De ruiter uit Drachten schreef de beide parcoursen op z’n naam met D. Hollandian Toltien (v. Hold up Premier). Hester Klompmaker acteerde sterk in de klasse Z. De ervaren amazone won met Guesssina (v. Zirocco Blue) het klassieke parcours en was met Ferrand (v. Veneur HBC) de beste in het progressief.

We komen later nog terug op de dressuur bij het CH Westerkwartier.