Joyce Heuitink overtuigt bij dressuurselectie Subtop Exloo

Share
  • 28 mei 2018 17:37

door: redactie, 28 mei 2018 17:37

Exloo | STEGEN.NET
Joyce Heuitink gooide bij de Subtop van afgelopen weekend hoge ogen. Met Gaudi Vita (v. Apache) won ze zwowel de Intermédiaire I als de Prix St. Georges, die ook als selectie geldt voor deelname aan het NK.

Heuitink won de Prix St. Georges, die telde als selectie, met enorme overmacht. Haar optreden met Gaudi Vita werd door de twee juryleden beloond met een gemiddelde van 75,147%. Daarmee stond Heuitink bijna zes procent los van de concurrentie, want Vai Bruntink werd in de PSG tweede met Cum Laude met een score van 69,412%. Annemieke Vincourt reed de sterk optredende Fimosa naar de derde plaats met68,971%. Bruntink werd vervolgens nog vierde met Darabel.

In de Intermédiaire I verschenen twee combinaties aan de start, met ook hier Joyce Heuitink royaal aan kop met Gaudi Vita met 67.059%. Tweede werd Robin Luurssen en haar Bologna met 59,338%.

De mooi bezette ZZ-zwaar werd gewonnen door Lotje Schoots en door Joyce Vegter. Schoots eiste in de eerste proef de overwinning op met Grace of Rose met 68,929% en verwees in die proef Joyce Vegter naar de tweede plaats. In de andere proef behaalde Vegter met Figo de hoogste score (68,357%).