Home » Marjan Hooge wordt in Exloo vierde bij haar debuut bij de Senioren
dressuur

Marjan Hooge wordt in Exloo vierde bij haar debuut bij de Senioren

♘ Exloo Marjan Hooge maakte donderdagavond bij Dutch Topsport Dressage in Exloo een prachtig debuut bij de Senioren. De amazone uit Ees kwam met Egotripper Texel uit in de Prix St. Georges en pakte een knappe vierde plaats. Joyce Heuitink won de wedstrijd met Gaudi Vita.

Marjan Hooge en Egotripper Texel tijdens hun proef in Exloo.
Marjan Hooge en Egotripper Texel tijdens hun proef in Exloo.
Steven Stegen

Hooge had eigenlijk haar kaarten gezet op Eskara de Jeu, maar die heeft een onbeduidend kleine blessure en daardoor moest de zwarte Egotripper Texel (Jazz x Ferro) figuurlijk de kar trekken. Als laatste starters kwamen ze in de prachtige baan in Exloo en dat resulteerde in een score van 67,304% en een vierde plaats. ,,Ik ben zeer tevreden”, blikte Hooge terug.

Tegen Joyce Heuitink en Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II) was geen kruit gewassen. De 7-jarige zwarte ruin imponeerde met zijn sterke draf en mooie houding en werd door de drie juryleden unaniem aan kop gezet met een eindscore van 74,412%.

Joyce Heuitink en Gaudi Vita wonnen de Prix St. Georges in Exloo.
Joyce Heuitink en Gaudi Vita wonnen de Prix St. Georges in Exloo.
Steven Stegen

De tweede plaats was voor Veronique Roerink uit Beilen met haar aansprekende Flanell. Zij behaalden 71,520%. Er had meer in gezeten, maar Flanell was bij het binnenkomen en groeten behoorlijk gespannen. Daarna liep de proef lekker. ,,We hebben alle fouten maar gelijk aan het begin gemaakt”, grapte Roerink. Vai Bruntink pakte met haar Darabel de derde plaats.

Eerder op de dag werd de rubriek voor Junioren knap gewonnen door de jarige Marten Luiten. Hij stuurde Fynona naar de winnende 72,475%. De Duitse Luna Laabs bood goed partij en werd met Wild Willy Granly tweede met72,172%. De wedstrijd voor Children werd gewonnen door Jill Bogers met Happy Feet.

Lisa Hamminga

De dag begon met een internationale rubriek voor pony’s, waarin Lisa Hamminga met twee pony’s aan de start kwam. Met Turfhorst Pachino werd de 16-jarige amazone gedeeld 16e en met Golden Delight 19e. Lisa is met haar laatste jaar bij de pony’s bezig. ,,Ze staan te koop nu en ik ga dan over naar de paarden.” Lisa is drukbezet. Ze heeft nu vijf wedstrijdpony’s en zit ook nog eens op het Atheneum.

De eerste plaats bij de pony’s ging naar Robin Heiden met Colourfull Cannonball met een score van 72,619%. ♘ Stegen.netover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net