Marten Luiten vierde met Fynona bij Junioren in Exloo

 • 10 mei 2018 11:03
door: redactie, 10 mei 2018 11:03

Exloo | STEGEN.NET | KNHS
Marten Luiten behaalde zondag bij Dutch Topsport Dressage in Exloo een knappe vierde plaats in de rubriek voor Junioren met Fynona. Milou Dees won de rubriek, meetellend voor de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup. Exloo was de laatste selectie, de finale is op 16 juni in Nieuw en St. Joostland.

Junioren Exloo. Marten Luiten rijdt Fynona naar de vierde plaats in Exloo..

Marten Luiten rijdt Fynona naar de vierde plaats in Exloo.
Steven Stegen

Marten Luiten zal er bij die finale niet bij zijn. ,,Ik heb alleen de selectie in Exloo gereden. Om voor de finale in aanmerking te komen moet je zeker drie selecties hebben gereden”, vertelt hij. Met Fynona behaalde hij in Exloo 67,37%. De Ampère-dochter was op de prima bodem bij het Hippisch Centrum Exloo opvallend fris. ,,Dat heb ik graag, ik vind dat fijn rijden”, blikte Marten Luiten terug. In februari werd hij met Fynona Gronings indoor kampioen klasse Z2.

Met afstand de hoogste score in de competitiestrijd werd deze keer gereden door Milou Dees, die met Francesco de 74% net niet aantikte. Achter Milou Dees mochten Kim Noordijk en Annelotte Felix zich melden voor de prijzen.

Marjan Hooge en Ego Tripper Texel na hun proef.

Marjan Hooge en Ego Tripper Texel na hun proef.
Steven Stegen

Bij de Young Riders lag het allemaal heel dicht bij elkaar. De Friese amazone Bo Oudhof won met haar Colt Sollenburg, voor Lisanne Zoutendijk en Carlijn Vaessen. Marjan Hooge eindigde als zevende met de sterk dravende Ego Tripper Texel met een score van 63,19%.

 • Uitslag KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Exloo
  Junioren
  1. Milou Dees (Berkenwoude) – Francesco, 73.94%
  2. Kim Noordijk (Werkendam) – Cees 2Fithorses, 69.85%
  3. Annelotte Felix (IJsselmuiden) – Amos, 68.84%
 • Young Riders
  1. Bo Oudhof (Nijeberkoop) – Colt Sollenburg. 65.78%
  2. Lisanne Zoutendijk (St Willebrord) – Kostendrukkers Ringo Star, 65.25%
  3. Carlijn Vaessen (Wezep) – Fossbury, 65.15%