Tweede zege voor Marten Luiten in Exloo, ondanks foutje Fynona

Share
  • 16 augustus 2018 14:30

door: Steven Stegen, 16 augustus 2018 14:30

blokjeExloo | Stegen.net
Marten Luiten won donderdag in Exloo ook de tweede proef voor de Junioren. De ruiter uit Winschoten zette met Fynona geen vlekkeloze proef neer, maar wist de concurrentie toch achter zich te laten.

Marten Luiten en Fynona tijdens hun winnende proef in Exloo.
Steven Stegen

Luiten zette acht andere deelnemers op achterstand. Hij begon na de zege van woensdag vol vertrouwen aan zijn proef en reed ook nog wat gedurfder. In de uitgestrekte draf was er een communicatiestoring en schoot Fynona in galop. Dat kostte de succesvolle combinatie uiteraard punten, maar met een totaal van 73,186% was Marten Luiten toch veruit de beste.

De Spaanse Natalia Bacariza Danguillecourt werd opnieuw tweede met Dhannie Ymas (71,176%). De Drentse Romy Vreugenhil had wat foutjes in haar proef, maar de amazone uit Odoornerveen behaalde met Patrick wel een bemoedigende score van 63,676%. Charlotte Wensing uit Hardenberg behaalde met Flash een resultaat van 65,098%.

Carlijn Vaessen won eerder op de dag de proef voor Young Riders. Ze bleef met Fossbury baas over de Duitse Alexa Westendarp met Der Prinz.

Startlijsten en uitslagen Exloo 2018: klik hier