Albert Zoer met Freedom de beste in finale Outdoor Warga

  • 15 juli 2018 12:27
door: redactie, 15 juli 2018 12:27

blokjeWarga | Stegen.net
Albert Zoer won zaterdag de hoofdrubriek van Outdoor Warga. De ruiter uit Echten was in de Z/ZZ-rubriek de beste met zijn schimmel Freedom.

In de goed bezette wedstrijd op de mooie zandbodem kreeg Zoer de overwinning zeker niet cadeau. Hij moest met Freedom flink aan de bak om de zege bij de derde editie van Outdoor Warga veilig te kunnen stellen. Zoer reed als enige ZZ-deelnemer een foutloze barrage in een tijd van 29.83.

Albert Zoer en Freedom tijdens de ereronde van Outdoor Warga.

Albert Zoer en Freedom tijdens de ereronde van Outdoor Warga.
Arjen Schilperoord

De tweede plaats in de finale was voor Ernesto Canseco en zijn paard Grandkittaire. De Mexicaanse ruiter had 31.07 nodig om foutloos over de finish te komen. Hester Klompmaker pakte de derde plaats. Dat deed de ervaren amazone met haar paard Forever met een tijd van 33.64. Zoer won eerder op de dag al het ZZ-klassiek met Formidable.