Albert Zoer maakt indruk bij NIK-competitie in Exloo

Share
  • 24 november 2019 18:50

door: redactie, 24 november 2019 18:50

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Albert Zoer was de grote winnaar op de slotdag van de NIK-competitie in Exloo. Zoer won met zijn schimmel Freedom de ZZ Grote Prijs en verdiende daarmee een ticket voor Jumping Amsterdam. Ook de klasse Z werd gewonnen door de ruiter uit Echten, nu met Isa Tella.

Albert Zoer en Freedom bij de huldiging.
📸 Hippisch Centrum Exloo

De wedstrijd in Hippisch Centrum Exloo kende een mooi deelnemersveld. Grote namen als Albert Zoer, Wiljan Laarakkers, Pim Mulder en Chantal Regter maakten hun reputatie waar en zorgden voor aantrekkelijke springsport. In het ZZ waren er twee wedstrijden, eentje in het kader van de NIK-competitie en eentje met als inzet deelname aan Jumping Amsterdam.

Die laatste wedstrijd gold tegelijk als Grote Prijs en kreeg een barrage met acht combinaties. Daarin was Albert Zoer afgetekend de beste. Met Freedom (v. Larino) reed hij de barrage foutloos in 34.50 seconden. Pim Mulder eindigde als tweede. Hij had met Gondola B (v. Ultimo) 34.79 nodig. Wiljan Laarakkers pakte de derde plaats met Gream (v. Verdi). Zij wonnen eerder op de dag de andere ZZ-wedstrijd. Daarin volgden Job Oldenziel (Goldfee) en Hester Klompmaker (Gentle) op de plaatsen twee en drie.

In de Z-parcoursen wonnen Suzanne Tepper (VDL Latina van ‘t Merelsnest) en Albert Zoer (Isa Tella). In de klasse M was Trienke Kooistra op dreef. Ze won met Farina (v. Cavalier) twee parcoursen. Ook Peter Hokse was goed voor een oranje rozet met Jestli HBC.