Goed begin voor Willem Greve op CH De Wolden

Share
  • 19 juli 2018 17:53

door: Steven Stegen, 19 juli 2018 17:53

blokjeVeeningen | Stegen.net
Willem Greve won donderdag afgetekend de zwaarste rubriek van de dag bij het begin van de 14e editie van CH De Wolden. De ruiter uit Markelo knalde razendsnel rond met Carewicz. Albert Zoer werd fraai vierde.

Willem Greve rijdt Carewicz naar de overwinning in het 1.40.
Steven Stegen

De VDL-prijs met hindernissen tot 1.40 was een overvolle rubriek, met 95 deelnemers. De wedstrijd werd direct op tijd verreden. De Italiaan Antonio Alfsonso had lange tijd goede papieren om met Dream van Generhese de ereronde te mogen aanvoeren. Maar Willem Greve, startnummer 82, ging er nog makkelijk overheen.

Greve reed aanvallend en had in de 11-jarige ruin Carewicz (v. Carinjo) een werkwillige partner. Het paard dacht goed mee en was opvallend gretig. Met een tijd van 59.33 namen zij de leiding over, om die ook niet meer af te geven.

Albert Zoer werd vierde met Heechhiem’s Cancun.
Steven Stegen

Albert Zoer bood goed tegenstand. De ruiter uit Echten zette met Heechhiem’s Cancun VDM een knappe rit neer, maar hij kwam niet zo in het ritme als winnaar Greve en werd vierde. Jur Vrieling reed ook sterk en werd met de hengst Baltic VDL zevende. Daan van Geel uit Gees pakte met Escobar de achtste prijs.