Willem Greve zwaar ten val in De Wolden [update]

Share
  • 21 juli 2022 19:04

door: redactie, 21 juli 2022 19:04

📌 VEENINGEN – Springruiter Willem Greve is voorlopig uitgeschakeld. De 39-jarige ruiter kwam donderdag op het CH De Wolden zwaar ten val. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en heeft zijn linker enkel en linker bovenarm gebroken.

Greve, die woensdag nog te horen kreeg dat hij is geselecteerd voor het wereldkampioenschap, van 6 tot en met 14 augustus in het Deense Herning, is naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Daar is de 39-jarige Nederlands kampioen behandeld.

Greve kwam in Veeningen ten val met zijn paard Karelien. De merrie raakte de bovenste balk van een hindernis, waarna de balk tussen de voorbenen van het paard belandde. Een valpartij was het gevolg, waarbij Greve met zijn been onder het paard terecht kwam.

Bondscoach aangeslagen

Bondscoach Jos Lansink reageert aangeslagen op deze fikse tegenvaller en zegt: ,,Ik heb Willem vandaag al een paar keer aan de telefoon gehad en dit is natuurlijk niet makkelijk voor hem. We hebben met elkaar vanaf februari een goede planning gemaakt. Dat pakte allemaal heel goed uit en nu wordt dat opeens op zo‚Äôn manier verstoord. Wat een domper. Allereerst voor Willem, maar ook voor de familie Nijhof, de mede-eigenaar van Grandorado. Ook zij hebben er alles aan gedaan zodat hun hengst optimaal naar het WK kon worden toegewerkt.‚ÄĚ

Door de blessure van Willem Greve is Jur Vrieling zijn opvolger in het Nederlandse team dat deelneemt aan het WK in Herning. Vrieling was reserve.

📝 bron: Stegen.net
📸