Grote Prijs Aken voor Marcus Ehning en Prêt à Tout

Grote Prijs Aken voor Marcus Ehning en Prêt à Tout

23 juli 2018 11:25 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeAken | Stegen.net
Marcus Ehning won zondag voor ruim 40.000 toeschouwers de Grote Prijs van het CHIO Aken. In de beslissende ronde zette de Duitse ruiter met Prêt à Tout de Portugese Luciana Diniz op een indrukwekkende achterstand van twee seconden.

Marcus Ehning rijdt de ereronde op het CHIO Aken met Pret a Tout.
Rolex | Kit Houghton

Na twee zware omlopen beslisten vijf combinaties de strijd in de barrage, waarvan Ehnig als derde van start ging. Hij zette de winnende tijd van 38.34 seconden neer. Luciana Diniz reed als laatste met Fit for Fun en deed een dappere poging om Ehning nog te kloppen, maar meer dan de tweede plaats zat er niet in. Pedro Veniss uit Brazilië tekende met Quabri de l’Isle voor de derde plaats.

Beste Nederlander in de Grote Prijs van Aken was Maikel van der Vleuten, met zijn 16-jarige Verdi TN. Ze maakten in de eerste omloop een foutje en bleven in de tweede ronde foutloos. Daarmee eindigde de combinatie als achtste. Op de tiende plek zien we Frank Schuttert terug, die foutloos begon met Chianti’s Champion, maar in de tweede omloop een balk hoorde vallen.

Lastige keus
Door de overwinning in Aken staat Marcus Ehning voor een lastige keus. Uiteraard is zijn blik gericht op de Wereldruiterspelen in Tryon, maar ook lokt het grote geld in de Rolex Grand Slam. Begin september is het befaamde concours Spruce Meadows. Als Ehning ook daar zou weten te winnen dan pakt hij een bonus van een hald miljoen euro. Dat bedrag kan nog verder oplopen als de Duitser ook in Genève en Den Bosch hoge ogen zou gooien. ,,Tot nu toe staat een start in Canada nog niet in de planning, maar dit is wel een nieuwe situatie en die gaan we zeker bespreken”, aldus Ehning.
Deel dit bericht