Duitsland wint landenwedstrijd CHIO Aken, Nederland teleurstellend achtste

Duitsland wint landenwedstrijd CHIO Aken, Nederland teleurstellend achtste

15 juli 2016 09:08 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Aken | STEGEN.NET | dpa

De Nederlandse springruiters zijn in de landenwedstrijd op het CHIO in Aken teleurstellend achtste geworden. ,,We hadden ons hier veel meer van voorgesteld”, zegt bondscoach Rob Ehrens. Duitsland won de wedstrijd.

Voor de Nederlandse springruiters was het een slechte generale voor de Olympische spelen. ,,We begonnen de eerste ronde goed met Harrie Smolders en Don, maar konden dat niet volhouden. Daarna liep het niet zoals we hadden gewild. In de tweede ronde hebben we ons niet kunnen verbeteren”, concludeert Ehrens.

De foutloze ronden kwamen voor Nederland van Harrie Smolders en Don VHP Z in de eerste en Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. in tweede manche. In omgekeerde volgorde voegden ze een springfout toe aan het totaal.

Laatste test
De landenwedstrijd in Aken, met 40.000 toeschouwers op de tribune, was voor de ruiters en voor de bondscoach de laatste test voor Rio de Janeiro. Zondag aanstaande wordt in Ermelo bekend gemaakt welke ruiters en paarden in het Olympische team zitten.

Voor Ehrens werden in Aken weer een aantal vragen beantwoord. ,,Ik wist al een hele boel. Ik had liever eerder in het seizoen mijn keuze voor het team gemaakt, maar zo was de planning nu eenmaal niet. Ik moet de knoop nu gewoon doorhakken.”

Tevredenheid
In het Duitse kamp heerste grote tevredenheid. Het lukte de Duitse ruiterploeg om voor het eerst sinds acht jaar weer de landenwedstrijd te winnen op het prestigieuze CHIO Aken. En dat terwijl Marcus Ehning (Pret a Tout), Christian Ahlmann (Epleaser van ’t Heike), Ludger Beerbaum (Casello) en Meredith Michaels-Beerbaum (Fibonacci) niet eens met hun beste paarden aan de start kwamen.

 • Uitslag Landenwedstrijd springen CHIO Aken 2016
  1. Duitsland, 0 str pnt
  2. Verenigde Staten, 4 str pnt
  2. Frankrijk, 4 str pnt
  4. Groot Brittannië, 9 str pnt
  5. Zwitserland, 14 str pnt
  6. België, 17 str pnt
  7. Canada, 20 str pnt
  8. Nederland, 21 str pnt
  Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 0 – 4
  Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), 10 – 8
  Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v.Clearway), 8 – 4
  Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 4 – 0

Deel dit bericht