archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling wint met Zypern de Grote Prijs van CH De Wolden

Veeningen | Stegen.net Jur Vrieling en de merrie Zypern (Vasall x Coriano) eisten de overwinning op in de tweede Grote Prijs van het 14e CH De Wolden. Vrieling ging daarmee op herhaling: in 2015 won hij met de hengst Carrera VDL. Grote favoriet Remco Been werd derde met Holland van den Bisschop.
Jur Vrieling en Zypern III tijdens de ereronde op het CH De Wolden.

blokjeVeeningen | Stegen.net
Jur Vrieling en de merrie Zypern (Casall x Coriano) eisten de overwinning op in de tweede Grote Prijs van het 14e CH De Wolden. Vrieling ging daarmee op herhaling: in 2015 won hij met de hengst Carrera VDL. Grote favoriet Remco Been werd derde met Holland van den Bisschop.

Jur Vrieling en Zypern III tijdens de ereronde op het CH De Wolden.
Steven Stegen

Van de 50 deelnemers kwamen 12 ruiters terug voor de afsluitende barrage, waarin Vrieling met Zypern als vierde kanshebber de winnende rit neerzette. De Rus Vladimir Tuganov (met Suspens Floreval) bleek uiteindelijk bijna viertiende langzamer en werd tweede, voor Remco Been uit Wierden, die met Holland van den Bisschop eerder al twee kwalificaties won en nu als derde eindigde.

Vrieling genoot zichtbaar van zijn tweede overwinning in Veeningen. “Ik kom hier graag. Ik heb er de presentatie van de deelnemers aan de Wereldruiterspelen van vanmiddag in Ermelo zelfs voor laten schieten”, lachte de ruiter uit Holwierde, die de merrie Zypern voor een Italiaanse eigenaresse rijdt. “Een fijn paard, met een grote galop. Al moet ik eerlijk zijn: het had nog sneller gekund, in het laatste lijntje reed ik een galopsprong te veel.”

Team Wereldruiterspelen
Vrieling wilde in Veeningen nog niet zeggen of hij deel uitmaakt van het team voor Tryon. Inmiddels is duidelijk dat hij inderdaad in de ploeg van Rob Ehrens wordt opgenomen. Verder bestaat het team uit Harrie Smolders, Frank Schuttert en Marc Houtzager. Leopold van Asten is reserve.
Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel