Hans de Vries met Gamble de beste in Speel uw Spel op CH Rijs

Hans de Vries met Gamble de beste in Speel uw Spel op CH Rijs

6 augustus 2018 19:01 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeHarich | Stegen.net
Hans de Vries won op het CH Rijs in Harich het afsluitende Speel uw Spel klasse ZZ. Met Gamble (v. Corland) wist hij de meeste punten te verzamelen. Het ZZ-klassiek werd gewonnen door Ernesto Canseco met Grandkittaire.

Hans de Vries won met Gamble het Spel uw Spel klasse ZZ bij het CH Rijs in Harich.

Hans de Vries won met Gamble het Spel uw Spel klasse ZZ bij het CH Rijs in Harich.
Arjen Schilperoord

Een Speel uw Spel zien we niet zo vaak meer op wedstrijden, maar op het CH Rijs groeide het uit tot een mooie finale met zeven combinaties aan de start. Hans de Vries benutte de tijd het meest efficiënt en sprong met Gamble 1170 punten bijeen. Daarmee hield hij Marleen Meijer met Abrinosa achter zich, want de Drentse amazone kwam met haar hete paard tot 1150 punten, een minimaal verschil dus.

Opperste concentratie bij Marleen Meijer en Abrinosa. De combinatie werd tweede in het Speel uw Spel.

Opperste concentratie bij Marleen Meijer en Abrinosa. De combinatie werd tweede in het Speel uw Spel.
Arjen Schilperoord

In het ZZ-klassiek wisten vijf combinaties tot de barrage door te dringen, met Ernesto Canseco als duidelijk winnaar. Voor een foutloze barrage had hij met Grandkittaire (v. Arezzo VDL) 40,33 seconden nodig. Daarmee was de Mexicaan flink wat sneller dan Hester Klompmaker, die met Guessina (v. Zirocco Blue) foutloos bleef in 41,92. Martine Gramsbergen – Hoekstra werd met Zippit GH derde.

In de klasse Z speelde Hester Klompmaker de hoofdrol. Ze won met Forever (v. Zirocco Blue) zowel het klassieke parcours als het Speel uw Spel.

Fotocredit: Arjen Schilperoord FotografieDeel dit bericht