Home » Jur Vrieling oppermachtig op CH Groningen
springen

Jur Vrieling oppermachtig op CH Groningen

blokjeGroningen | Stegen.net
Op Jur Vrieling en zijn paard Filoma stond bij het CH Groningen geen maat. In het Stadspark won de combinatie zowel het ZZ als het Speel uw Spel.

Jur Vrieling en Filoma tijdens hun winnende rit op CH Groningen.
Steven Stegen

Op de grasmat kwamen 15 combinaties aan de start. Jur Vrieling startte twee paarden en had met Curcuma gelijk al een heel goed resultaat te pakken in het parcours direct op tijd. Maar Rianty Zwart bewees opnieuw haar vorm en knabbelde met haar schimmel Elievia nog een paar tellen van de tijd van Vrieling af.

Toch moest Rianty Zwart nog haar meerdere erkennen in Vrieling. De ruiter uit Holwierde dook met Filoma nog weer onder de tijd van Zwart en werd daarmee eerste en derde met zijn andere paard.

Vrieling: ,,Het was geen kat in het bakkie, ik moest er echt wel voor rijden. De tijd van Rianty was echt goed.” De Groningse topruiter nam Filoma gedwongen over van zijn geblesseerde vriendin Suzanne Tepper, die trouwens al weer aardig goed op de been is. ,,Dit was pas de tweede keer dat ik Filoma op een wedstrijd heb uitgebracht”, aldus Vrieling.

Jur Vrieling won later op de dag ook het Speel uw Spel met Filoma. Met 1180 punten verbeterde hij de prestatie van James Billington en de met enorm vermogen springende Good Fellow.

Foto’s van CH Groningen: klik hierover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net