Beaudine Hollemans Gronings kampioen in ZZ met Bella Diva

  • 20 februari 2017 18:37
door: redactie, 20 februari 2017 18:37

Tolbert | STEGEN.NET

Beaudine Hollemans is zaterdag Gronings kampioen geworden in het ZZ-springen. De amazone uit Ommelanderwijk reed met Bella Diva RB (v. Indorado) als enige twee foutloze omlopen.

Beadine Hollemans op weg naar de titel in de ZZ in Groningen met Bella Diva. foto: Arjen Schilperoord

Beadine Hollemans op weg naar de titel in de ZZ in Groningen met Bella Diva.
FOTO: Arjen Schilperoord

Slechts drie combinaties kwamen tijdens de titelstrijd in de HJC-manege aan de start. Al in de eerste omloop kwam de schifting. Hollemans, afgelopen zomer ook al kampioen, reed foutloos, Lynn Bulthuis kreeg met Dollard’s Cracker Jack een springfout en Rianne Visscher hoorde met Cudame P twee balken vallen.

In de tweede manche reed Visschier foutloos en kreeg Bulthuis opnieuw een balkje op haar conto. Beaudine Hollemans hield het hoofd koel en bleef opnieuw foutloos. Ze werd daarmee kampioen zonder dat er een barrage nodig was.

Zwart wint klasse Z
In de klasse Z eiste Rianty Zwart de titel op. Ze reed sterk met Elievia (v. Cardento) en bleef over twee omlopen en de barrage foutloos. Tessa Hoeksema was in de barrage de enige nog overgebleven tegenstander, maar zij wist het parcours met Warandasj niet te volbrengen.

Rianty Zwart werd met Elievia Gronings kampioen in de Z. (archieffoto). foto: Reinold Lowes

Rianty Zwart werd met Elievia Gronings kampioen in de Z. (archieffoto).
FOTO: Reinold Lowes

Hoeksema won daarvoor al de klasse M met El Vleut H (v. Vleut). Lars Slagter eindigde als tweede met Anouk SH.

Chantal Windstra werd kampioen bij de pony’s klasse Z grote maat. De amazone van PC Nienoord kwam in actie met Rossum’s C’est La Vie. Emile Drenth won de M grote maat met Oscar van de Beekerheide.