Kenna Bakker met Ginfonia KB overtuigend Fries kampioen ZZ-licht

Kenna Bakker met Ginfonia KB overtuigend Fries kampioen ZZ-licht

12 augustus 2018 19:42 Uit

Door Petra Duindam
 
Leestijd: 3 minuten

blokjeHarich | Stegen.net
Met een overtuigende voorsprong is Kenna Bakker Fries kampioen ZZ-licht geworden. De amazone uit Koudum won met De Mersken Ginfonia KB beide onderdelen en werd kampioen met een gemiddelde van 71,563%. Laura Zwart werd Fries kampioen in het Z2 met Lumen Ghandi.

Kenna Bakker werd met de Mersken Ginfonia KB (v. Oscar) Fries kampioen ZZ-licht.
Annemiek Bakker

Donderdag was de eerste dag van drie dagen Friese Kampioenschappen en het begon met mooi weer, maar later op de dag waren de weergoden wat minder goed gezind en plensde het erop los. Ook zijn er nog wat tenten omgewaaid.

Er werden meerdere rubrieken verreden waaronder het verenigingskampioenschap pony’s en paarden.

It Takes 4
Vorig jaar werd Gold4Gold Fries Kampioen o.l.v. Jolien ten Hoor en dit jaar is er een nieuw viertal geformeerd en ook de naam is veranderd naar It Takes 4. Ze wonnen in de eerste proef met een score van 67.6% en deden er in de kür nog een tandje bovenop en daar kwam de score uit op 71%. Hiermee behaalden ze twee tickets naar Ermelo.

Felicitaties voor Z2-kampioen Laura Zwart en Lumen Ghandi.
Arjen Schilperoord

Spannende strijd
Vrijdag was het weer een volle dag en werd in het Z1 Jinke Koopmans met Coelenhage’s Ferro Bolero met 67.5% kampioen, op de voet gevolgd door Esther Postmus met Jonkers Jort. Zij werd reservekampioen met 67.31%.

Nina Woerts richting de 80%
Met Bodethal’s Kosima reed pony-amazone Nina Woerts een echte mega score 76.5% was de gemiddelde score in het Z2 . De merrie is gefokt in Duitsland bij stoeterij Bodethal’s en is nog in het bezit van de Familie Oudhof. De vijftienjarige Nina is ook superblij en gelukkig dat ze deze 16 jarige pony tot haar beschikking heeft gekregen. Ze zijn vanaf februari een combinatie en hebben ook al internationaal goed gepresteerd. ,,Ik ben ook zo trots om mijn zusje Flore, die ook Fries Kampioen is geworden in het L2 met haar pony Igor”, aldus Nina.

Nina Woerts werd met Bodethal’s Kosima Fries kampioen bij de pony’s klasse Z2.
Arjen Schilperoord

Het paard van haar moeder Minke heeft Nina ook al “ingepikt “ en heeft daar op zaterdag mee in het Z1 gereden, in de eerste proef waren ze zesde en mochten overrijden, daar behaalden ze een gemiddeld een mooie achtste plaats.

Amee ten Hoor, Ava Krause, Lobke Wallinga en Sarah-Anna Brinkman in de stromende regen.
Arjen Schilperoord

Zaterdag was het de beurt aan de paarden, het land was wel wat gladder geworden door de regen maar het was nog wel te doen!

In het Z1 was het Laura Zwart die hoge ogen gooide bij de jury’s en nam de eerste en tweede plek in. Bright’s Hero SB won met een gemiddelde percentage van 63.97 %, de tweede plek was voor Honorée, die met een gemiddelde van 63.82% zijn concurrent op de hielen zat. Derde was Leonie Evink met Mees 497 met 63.49% , het zat allemaal erg dicht op elkaar en was dus erg spannend.

Harmina Holwerda levert in
Daar waar Harmina Holwerda in het Z2 met haar MGPNGP Mario Fan Bokkum in de eerste proef nog eerste was moest ze in het overrijden Laura Zwart met Lumen Ghandi voorbij laten gaan. Beide haalden mooie percentages van boven de 70%.

Kenna Bakker overtuigende winnares
Kenna Bakker, die al tijden goed presteert met De Mersken Ginfonia KB, mocht de Friese Kampioenstitel in het ZZ licht ophalen. In beide proeven stond ze op de eerste plaats met een gemiddelde van 71.56% . Het ticket naar Ermelo is daarmee dik verdiend. Kenna was zeer tevreden over haar proeven en had in april een nieuwe kür laten maken door Jura Art Work. ,,Wat lichtere muziek, dat past De Mersken Ginfonia beter”, aldus de kampioene.

Kenna zit ook in het nieuwe project MGPNGP 2.0 o.l.v. bondscoach Rien van der Schaft en ziet dat als mooie aanvulling om zowel nog beter te leren rijden als mentaal ook sterker te worden.

Bennie van Es was goed voor het reservekampioenschap. Met zijn Jetse Fan Hickaerd had hij een mooie gemiddelde score van 69.28 %. Een prachtig gedurfd rijdende bombastische kür bracht hem naar deze mooie plaatsing. Wat bij deze rubriek wel bijzonder opvallend was dat er in de eerste proef veel puntenverschil was bij de jury’s en dat was eigenlijk alleen bij de Friezen combinaties merkbaar. De jury bij H zat beduidend hoger.Deel dit bericht