Amazones Kenna Bakker en Marriët Hoekstra domineren Fries kampioenschap

Amazones Kenna Bakker en Marriët Hoekstra domineren Fries kampioenschap

11 augustus 2014 18:53 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeHARICH | STEGEN.NET
Amazones maakten de dienst uit bij het Fries kampioenschap in Harich. Kenna Bakker was in de ZZ-licht de beste met Binck, terwijl het ZZ-springen een prooi werd voor Marriët Hoekstra.

In de ZZ-licht streden zes combinaties in de kür om de titel, waarbij ook de gewone proef natuurlijk meetelde voor het klassement. Kenna Bakker reed met Bink in de reguliere proef met precies 64 procent de hoogste score. Ze bleef de concurrentie bijna twee procent voor. Linda van der Hauw, met haar sjieke Boaz en Esther Liano (Pattaconk’s Pluto) reden een nagenoeg foutloze proef, dus Bakker wist wat haar te doen stond.

Kenna Bakker poseert trots met Binck na het behalen van de Friese titel.

Kenna Bakker poseert trots met Binck na het behalen van de Friese titel.
FACEBOOK / KENNA BAKKER

Kenna Bakker reed voor wat ze waard is, maar ze leek na de kür toch twijfel te hebben. ,,Ik had het gevoel dat ik wel iets flitsender en spectaculairder had mogen rijden”, zei de 23-jarige amazone. Maar de jury waardeerde de proef toch met de uitstekende score van 69,13%, opvallend genoeg hetzelfde resultaat als dat van Linda van der Hauw. Dankzij een hogere score in de eerste proef trok Bakker aan het langste eind. Kenna Bakker heeft Binck zelf naar het huidige niveau gereden. In 2010 werd de combinatie nog Fries kampioen in de klasse B. In augustus 2013 pakte het duo de Friese titel in de Z2.

In de Z2 ging de Friese titel naar Kirsten van der Hauw, die met Ln Unadette (v. Gribaldi) een royale voorsprong opbouwde. Hennie Roffel werd tweede met Lm’s Amice op meer dan twee procent achterstand. Ook het gat met de nummer drie, Mellanie Welles met Zander, was groot. Thea Dijkstra werd met Abe Fan Bangazathe gehuldigd als Fries kampioen in de Z1.

Springen

Bij het springen was de ZZ-klasse goed bezet. Vijf combinaties bleven twee keer foutloos en mochten het in de barrage uitvechten. Folkert Kelderman startte als eerste. Hij maakte met Heechhiem ’s Barsina een fout na een scherpe wending richting de vijfde hindernis, die eruit zag als een spoorwegovergang. Op die hindernis werden veel fouten gemaakt.

Marriët Hoekstra had er met de rappe Hinde de La Vie (v. Berlin) geen moeite mee. Ze bleef foutloos en zette een scherpe tijd van 35,37 seconden neer. Ernesto Canseco wist hierna dat hij risico moest nemen. Als enige ruiter nam hij een wending binnendoor naar de dubbel, maar moest daardoor een springfout incasseren met VDL Zippo. De laatste combinatie van de barrage was kampioene Marriët Hoekstra met U-bresco Z, waarmee zij woensdag de Grote Prijs van Buitenpost won. U-bresco tikte een balk van de stijlsprong af.

Het maakte de kampioene uit Mildam weinig uit. De titel was voor haar toch al een feit. En dan te bedenken dat Hinde een jaar geleden nog in de klasse B liep. Hoekstra verwacht dan ook nog veel van de merrie.

Deel dit bericht