archief
contact
+31 6 53239630

Friese dressuurtitels voor Simone Terpstra, Kenna Bakker en Harmina Holwerda

Sneek | STEGEN.NET Simone Terpstra (ZZ-licht), Kenna Bakker (Z2) en Harmina Holwerda (Z1) grepen zondag op de slotdag van het Fries kampioenschap indoor dressuur de belangrijkste titels. Terpstra hield in de afsluitende kür de leiding met Dionne ST (v. San Remo).
Harmina Holwerda Mario fan Bokkum
Harmina Holwerda werd met met Mario fan Bokkum Europees kampioen bij de 6-jarigen (archieffoto).
📸 Nienke Pater

blokjeSneek | STEGEN.NET

Simone Terpstra (ZZ-licht), Kenna Bakker (Z2) en Harmina Holwerda (Z1) grepen zondag op de slotdag van het Fries kampioenschap indoor dressuur de belangrijkste titels. Terpstra hield in de afsluitende kür de leiding met Dionne ST (v. San Remo).

Harmina Holwerda is met Mario fan Bokkum Fries kampioen Z1.
Harmina Holwerda is met Mario fan Bokkum Fries kampioen Z1.
FOTO: Nienke Pater

In het Z1 was het spannend. Vrijdag was het de eer aan Susan Bouwman om de eerste plaats op te eisen, maar zondag was het Harmina Holwerda met Mario fan Bokkum die de uiteindelijke Friese kampioene is geworden. Maar Susan werd met haar Egberdina’s Lodewijk reservekampioen en mag daarmee ook haar eer verdedigen op de KNHS-kampioenschappen in Ermelo. Andrea van der Meer met Follow Me werd derde en Marijke Bijker met Haarsterweide’s Genius is vierde geworden.

Kenna Bakker
Kenna Bakker mocht in het Z2 het kampioenslint ophalen met Ginfonia KB. Ze was ontzettend trots op haar merrie. Woensdag bij het oefenen van de kür had ze nog ontzettend veel spanning en vrijdag was dat wel wat minder, maar Kenna kon niet helemaal laten zien wat Ginfonia KB in haar mars had. Zondag tijdens de kür viel alles op zijn plek en heeft ze op de muziek van U2 een prachtige kür gereden. Kenna Bakker heeft Ginfonia KB als driejarige gekocht en heeft haar helemaal zelf beleerd en ze heeft geen stap verkeerd gedaan en het gevoel was meteen goed. Ze krijgt les van Marc Peter Spahn en dat klikt bijzonder goed.

Kenna Bakker werd met Ginfonia Z2-kampioen van Friesland.
Kenna Bakker werd met Ginfonia Z2-kampioen van Friesland.
FOTO: Mathijs van der Poel

De wissels, wat vaak wat moeilijk aan te leren is, gingen zo gemakkelijk dat ze de Z1 heeft overgeslagen. Ook is Kenna erg blij met haar ouders die haar steun en toeverlaat zijn en altijd met de wedstrijden meegaan. En ze heeft veel zin om naar het NK te gaan. Naomi Falkena is reservekampioen geworden met Waleska en ook zij gaat naar het NK toe. Als derde eindigde Laura Zwart met Lumen Ghandi en als vierde Jacob van der Heide met Frodo.

Simone Terpstra niet te verslaan
Met bijna 4% los van de nummer twee werd Simone Terpstra de grote kampioen met haar Dionne ST. (San Remo x Ferro). Nu is het zaak dat ze de vorm vast zien te houden en gaan knallen op het NK in Ermelo. Loreen van den Boezem met A Gold Card kon haar tweede plaats niet vasthouden en moest Hergen Van Hall met Fire voorbij laten gaan. Harmina Holwerda was de hekkensluiter, maar de laatste drie plaatsen zaten erg dicht op elkaar.

Zo werd er een mooi weekend afgesloten op het Ruitersportcentrum in Sneek en goede kampioenen mogen hun kunsten weer laten zien op het KNHS-kampioenschap in Ermelo in het weekend van 16 en 17 maart.
Total
18
Shares
0 deel
0 deel
18 deel
0 Tweet
0 deel