Simone Terpstra neemt de leiding op eerste dag Fries kampioenschap

Simone Terpstra neemt de leiding op eerste dag Fries kampioenschap

9 februari 2018 23:59 Uit Door Petra Duindam
Deel dit met je vrienden

blokjeSneek | STEGEN.NET

Op de eerste dag van de Friese kampioenschappen dressuur heeft Simone Terpstra de leiding genomen in het ZZ-licht. Ze reed met Dionne een sterke proef. De kampioenschappen duren drie dagen. Zondag is de beslissende kür op muziek.

In het Ruitersportcentrum Sneek werd vrijdag begonnen met het Z1, met 15 combinaties aan de start. De eerste prijs was voor Susan Bouwman–Wind met Egberdina’s Lodewijk. Ze behaalden een score van 66,25%. Als tweede geplaatste was Harmina Holwerda, met Mario van Bokkum, wederom een Fries paard. Maar bij deze combinatie was de jury het niet helemaal met elkaar eens en was er een groot puntenverschil van bijna 21 punten te zien, maar wel een mooie score van 65,51%.

Simone Terpstra zette met Dionne ST de beste prestatie neer in de eerste proef ZZ-licht op het Fries kampioenschap.

Simone Terpstra zette met Dionne ST de beste prestatie neer in de eerste proef ZZ-licht op het Fries kampioenschap.
FOTO: Ingrid Truijens

De derde plaats was voor Marijke Bijker met Haarsterweide’s Genius 64,85%. Thea Dijkstra wist met Geartsje fan Bangazathe de vierde prijs te bemachtigen met 64,12%. Van het Z1 mogen de beste 8 combinatie’s zondag een tweede proef rijden en het gemiddelde van beide proeven bepaald de kampioen.

Spannende strijd Z2
Een spannende strijd in het Z2 tussen Naomi Falkema en Laura Zwart. De jury was het deze ronde niet helemaal met elkaar eens en Laura had een groot juryverschil van een dikke 20 punten. Hierdoor ging Naomi er met de winst vandoor en belandde op de eerste plaats met Waleska met 69,04%. Laura had Lumen Ghandi gezadeld en kwam tot een score van 68,60%. Een mooie derde plaats was er voor Kenna Bakker met haar Ginfonia KB met 66,76%, Jacob van der Heide eindigde als vierde met Frodo en kreeg 65,81%. Deze vier combinaties gaan zondag de strijd met elkaar aan in de kür op muziek.

ZZ-licht 
Simone Terpstra reed een sterke proef en beide juryleden vonden dat ook en beloonden haar met haar paard Dionne ST met 67,29%. Simone heeft Dionne als zevenjarige gekocht en is het M2 begonnen en ze zijn toen bij de indoor kampioenschappen reservekampioen geworden en op het NK een mooie vijfde plaats. Afgelopen zomer zijn ze Fries kampioen geworden in de Z2. Simone is erg blij met Dionne en roemt haar om haar werkwilligheid en ze gaat er altijd voor.

Tweede werd Loreen van den Boezem met A Gold Star met 62,71%. Hergen van hall wist de derde plaats te bemachtigen met Fire en zat nipt achter Loreen met 62,64%. Als vierde geplaatste was wederom Harmina Holwerda en met haar Esther fan ‘e Sjongedyk behaalde ze 62,43%. Zondag mogen deze vier geplaatsten een kür op muziek rijden!