Nederlandse paarden beginnen topfit aan EK-dressuur U25 Exloo

Share
  • 14 augustus 2018 19:01

door: Steven Stegen, 14 augustus 2018 19:01

blokjeExloo | Stegen.net
Op één paard na zijn alle deelnemende paarden aan het EK-dressuur U25 in Exloo dinsdag door de veterinaire keuring gekomen. Denise Nekeman moest met Boston STH een extra stukje draven, maar slaagde met glans. Bij Oranje is het optimisme groot. Goud moet mogelijk zijn in de landenwedstrijd, aldus de bondscoach.

De veterinaire keuring op het EK-dressuur U25 in Exloo.

De veterinaire keuring op het EK-dressuur U25 in Exloo.
Steven Stegen

Bondscoach Alex van Silfhout volgde de ‘vetcheck’ op de voet en zag de Nederlandse paarden in blakende vorm. ,,Afgelopen weekend hebben we nog een gezamenlijke training gehad. Natuurlijk draait het om de vorm van de dag, de jury en je moet als team ook een beetje in de flow komen, maar ik ben erg optimistisch gestemd. Waar we voor gaan? Goud natuurlijk, ha ha! Zeker, ik acht dat haalbaar”, aldus Van Silfhout.

Eén paard moet woensdagochtend nog naar de herkeuring, de overige paarden die deelnemen aan het EK U25 Exloo doorstonden de vetcheck, het ene dier iets meer overtuigend dan het andere. ,,Maar we kijken ook niet in hoeverre een paard atletisch loopt. Wij kijken of het paard geen wonden of blessures heeft en of het niet ergens pijn heeft”, verduidelijkte hoofdveterinair Henk Wesselink.

Tijdschema
De landenwedstrijd van het EK U25 begint woensdag om 15.00 en duurt tot bijna 21.00. Acht landen doen een gooi naar de medailles en de deelnemers rijden een proef op het niveau Intermédiaire II. Donderdag is de strijd om de individuele medailles in de Grand Prix, tussen 15.30 en 21.10. Vrijdag rijden de beste 18 de kür op muziek, die begint om 13.15 en duurt tot 16.05.

Startlijsten en uitslagen: klik hier

Team Oranje EK U25 in Exloo:
Carlijn Huberts (Beers) – Watoeshi
Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH
Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – TC Athene
Maxime van der Vlist (Baarle Nassau) – Bailey