EK U25 Exloo: Nederland buiten medailles in Grand Prix

Share
  • 16 augustus 2018 21:32

door: Steven Stegen, 16 augustus 2018 21:32

blokjeExloo | Stegen.net
De Duitse amazone Jil-Marielle Becks pakte donderdag goud bij de Grand Prix tijdens het EK-dressuur U25. Denise Nekeman was met haar vijfde plaats de beste Nederlander.

Het podium van de Grand Prix bij het EK U25 in Exloo, met goud voor Jil-Marielle Becks, zilver voor Charlotte Fry en brons voor Victoria Vallentin. 
Steven Stegen

De Duitse winnares kreeg voor haar proef met Damon’s Satelite (v. Damon Hill) 75,385%. De proef van de 20-jarige amazone uit Ottmarsbocholt was bepaald niet vlekkeloos. De beoordelingen van de juryleden liepen dan ook uiteen. Bij twee juryleden stond de Duitse aan kop, bij de anderen op de plaatsen 2, 3 en 4.

Het zilver van de Britse Charlotte Fry had nog een Nederlands tintje, ze traint met Dark Legend in Nederland. Brons was voor de Deense Victoria Vallentin met Ludwig der Sonnenkönig.

Denise Nekeman werd met haar Boston STH vijfde.
Steven Stegen

Denise Nekeman werd met Boston STH vijfde. Haar goede proef werd gewaardeerd met 73,667%. Nekeman zei ‘blij’ te zijn met haar optreden. ,,Maar eerlijk gezegd, had ik wel iets meer verwacht. Ik heb beter gereden dan tijdens de landenwedstrijd. Het hielp me ook dat mijn trainer Hans Peter Minderhoud nog naar Exloo is gekomen, om nog wat puntjes op de i te zetten. Maar het is nu eenmaal een jurysport.”

Nederlands kampioene Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene werden tiende, op plaats elf gevolgd door Maxime van der Vlist, die met Bailey prima revanche nam voor een teleurstellend optreden in de landenwedstrijd. Carlijn Huberts pakte plaats 16.

Nuchter
Bondscoach Alex van Silfhout reageerde nuchter op het uitblijven van individuele medailles. Hij waagde het niet om kritiek op de jurering te leveren. ,,Maar je ziet wel dat juryleden hun eerste indruk van de deelnemers, van de eerste dag, toch een beetje in hun achterhoofd houden. Dat is menselijk, maar het helpt ons niet. En je moet ook de flow van de dag hebben, dat een paard er net even extra aan wil trekken als dat nodig is.”

Uitslag EK-dressuur U25 Exloo 2018 Grand Prix

ruiter paard
1. Jil-Marielle Becks

Damon’s Satelite
v. Damon Hill
75,385%
2. Charlotte Fry

Dark Legend
v. Zucchero
75,308%
3. Victoria Vallentin

Ludwig der Sonnenkönig
v. London Swing
74,000%
4. Lisa-Maria Klössinger

FBW Daktari
v. Donautanz
73,897%
5. Denise Nekeman

Boston STH
v. Johnson
73,667%