Rien van der Schaft stopt per direct als bondscoach dressuur

Share
  • 23 augustus 2018 17:09

door: KNHS, 23 augustus 2018 17:09

blokjeErmelo | Knhs
Rien van der Schaft legt per direct zijn taken als bondscoach dressuur senioren neer. De 64-jarige Van der Schaft werd eind december 2016 door de KNHS als bondscoach aangesteld.

Rien van der Schaft
Rien van der Schaft tijdens het CHIO Rotterdam dit jaar.
CHIO Rotterdam

Rien van der Schaft: ,,De taak van coach bij de absolute seniorentop past mij helaas minder dan ik aanvankelijk had gehoopt. Daarom heb ik besloten om te stoppen. De grootste uitdaging en het meeste plezier haal ik uit het werken met talenten en opleiden van ruiters en paarden.”

‘Timing verre van ideaal’
Technisch Directeur KNHS Maarten van der Heijden: ,,Het is erg jammer dat het niet gelukt is en de timing vlak voor Tryon is verre van ideaal. Maar topsport betekent ook keuzes durven maken. Om prestaties te kunnen leveren op dit niveau moet alles kloppen. Het is voor alle betrokkenen spijtig dat de samenwerking niet heeft gebracht wat we ervan verwacht hadden. Het dressuurteam gaat zich nu volledig focussen op een goede prestatie in Tryon en hoopt dit in alle rust te kunnen doen.”

Na overleg met de ruiters is besloten dat er zo kort voor het WK geen interim coach aangesteld wordt. De begeleiding wordt, in samenwerking met de privétrainers, voortgezet door de begeleidingsstaf van de KNHS bestaande uit Maarten van der Heijden en Ad Wagemakers.

Rien van der Schaft

Rien van der Schaft werd op 1 januari 2017 aangesteld als bondscoach dressuur Senioren. Hij volgde hiermee Johan Rockx op die bondscoach was ten tijde van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Rockx was tijdelijk aangesteld als bondscoach wegens ziekte van de inmiddels helaas overleden succesvolle dressuurcoach Wim Ernes.

Samen met zijn vrouw Inge en dochter Romy runt Van der Schaft een trainings-en africhtingsstal ‘Stal Sprengenhorst”, waar zij dagelijks hun eigen paarden, paarden van eigenaren en africhtingspaarden trainen. Van der Schaft was in het verleden instructeur voor de KNHS/ORUN-instructeursopleidingen in Ermelo en is lid van het KNHS-trainersplatform.

In de wedstrijdring heeft Rien negen paarden op Grand Prix-niveau uitgebracht en samen met Inge heeft hij vele paarden tot op internationaal niveau opgeleid. Rien was lid van het Nederlandse dressuurteam van 1979 tot en met 1983 en heeft onder andere meegedaan aan het vervangend Olympisch kampioenschap te Goodwood, twee Europesekampioenschappen en een Wereldkampioenschap.

Bron: website KNHS