Home » Endurance-amazone Jeanette Wilhelm: ‘WK Tryon waardeloos georganiseerd’
kort nieuws

Endurance-amazone Jeanette Wilhelm: ‘WK Tryon waardeloos georganiseerd’

🔴 Tryon De Wereldruiterspelen in Tryon kenden bij de endurance een rommelige start. Voor de Nederlandse amazone Jeanette Wilhelm was dat reden om de wedstrijd te staken. ,,Het is waardeloos georganiseerd.”

De start van de afstandsrit was chaotisch, waardoor veel deelnemers niet op het aangegeven moment konden vertrekken. De organisatie besloot daarom tot een herstart. Voor Jeanette Wilhelm was daarmee de grens bereikt. ,,Vanaf dag 1 liep het hier niet met de organisatie. Iedere dag hebben we frustraties gehad en nu ben ik er klaar mee. Ik vind het WK waardeloos georganiseerd”, aldus de amazone uit Ede. Door het besluit van Wilhelm heeft Nederland geen ‘streepresultaat’ meer.

Noodplannen

Het weer is vooralsnog goed in Tryon. De noodplannen liggen echter klaar, voor het geval de orkaan Florence te dicht in de buurt komt. De storm is vermoedelijk op z’n hevigst op ruim 400 kilometer van Tryon.

,,We zijn overal op voorbereid”, liet Sabrina Ibanez van de FEI weten. Zelfs de plannen voor evacuatie liggen klaar. Van paniek is echter geen sprake. Ibanez: ,,We organiseren heel veel wedstrijden in de buitenlucht en dit is bepaald niet de eerste keer dat het weer dreigende vormen kan aannemen. We weten wat we in dergelijke gevallen moeten doen.”over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net