archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Veendam: amazones heersen in ZZ-rubrieken

ZUIDBROEK – Dat de springsport al lang geen pure mannenaangelegenheid meer is werd zaterdag wel weer duidelijk tijdens Indoor Veendam. In de ZZ- en Z-rubrieken maakten de amazones de dienst uit. Met Jeanette Corbeek en Nicole Botma als belangrijkste blikvangers.
Jeanette Corbeek met Landjonker op weg naar de zege. ©Roos Meertens

ZUIDBROEK
In de eerste ZZ-parcoursen van Indoor Veendam speelden amazones de hoofdrol. Jeanette Corbeek won met Landjonker het twee fasen en Nicole Botma pakte met Aniviero Z de zege in het progressief.

Jeanette Corbeek met Landjonker op weg naar de zege. ©Roos Meertens
Jeanette Corbeek met Landjonker op weg naar de zege. ©Roos Meertens

In het twee fasen parcours van de ZZ kwamen 15 combinaties zonder problemen door de eerste fase, om gelijk daarna het gas open te gooien in de tweede fase. Jeanette Corbeek uit Hengelo, aangesloten bij RV de Bögelscamp, bleek de snelste. Zij zette met Landjonker 36,97 op het score bord en wist daarmee Mareille van Geel (Alorien) en Claudia van Dijk (Wednesday) achter zich te laten. Corbeek werd in september met Landjonker nog vijfde in de Grote Prijs van Varsseveld.

Nicole Botma pakte met Aniviero Z de overwinning in het ZZ-progressief. ©Roos Meertens
Nicole Botma pakte met Aniviero Z de overwinning in het ZZ-progressief. ©Roos Meertens

Na een nogal lange pauze stond het ZZ-progressief direct op tijd geprogrammeerd. Nicole Botma toonde zich hierin de beste met Aniviero Z. Goede tweede was Marian Lunsche met Whatever en ook de derde plaats ging naar een amazone: Shanice Roozeboom met Zidane.

Gerlinde de Boer won eerder op de dag met Wolanda het Z twee fasen en Suzanne Tepper stuurde Noesar Calima naar de winst in het Z-progressief.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel