Ernesto Canseco en Albert Zoer op de voorgrond bij Outdoor Tolbert

Share
  • 20 september 2018 20:40

door: redactie, 20 september 2018 20:40

Tolbert | Stegen.net
Mooie paardensport en goede inhoudelijke gesprekken in het politiek café Westerkwartier. Outdoor Tolbert bood donderdag onder stralende weersomstandigheden een gevarieerd programma. In de grote springpiste heerste de Mexicaan Ernesto Canseco, met prima klasseringen in de klasse M.

Jumping Outdoor Tolbert

De prijswinnaars van donderdag bij Outdoor Tolbert begeven zich naar de prijsuitreiking.
📸 Arjen Schilperoord

Canseco heeft sinds begin dit jaar samen met zijn vrouw Ilona een eigen stal in Boijl. Daarvoor was hij jarenlang ruiter bij de bekende VDL-Stud van de familie Van de Lageweg in Bears. De sympathieke Mexicaan weet hoe hij jonge paarden een gedegen opleiding geeft en dat was op het prachtige terrein van de HJC-manege ook goed te zien.

Ernesto Canseco won met zijn paard Handy het eerste parcours van de klasse M groep 1. Op bijna een seconde achterstand pakte hij met Hurricane Vika ook nog eens de tweede prijs in deze sterke groep met meer dan 50 deelnemers. In de tweede wedstrijd was de Mexicaan ook één van de hoofdrolspelers en werd hij met Hurricane Vika derde, achter winnares Djura Eringa (met Hasta La Vista) en Celeste van der Poel (Eolita).

In de tweede groep M-combinaties kwam Albert Zoer als meest succesvolle ruiter op de voorgrond. De ruiter uit Echten won met Hetaldine het eerste parcours en eindigde in de tweede wedstrijd als derde en vierde, met respectievelijk de dekhengsten Il est Balou en It’s Otto, die deze zomer ook al opvallend presteerden tijdens De Wolden Cup. Steven Veldhuis voerde in het tweede parcours het klassement aan. Willem Verdonk en Ikke waren in beide wedstrijden goed voor de tweede plaats.

Gerard Kemkers
In het politiek café Westerkwartier gaf schaatscoach en oud-topsporter Gerard Kemkers een boeiende lezing over coaching en de faciliteiten die je nodig hebt. Volgens bestuurslid Ella Huizinga van Outdoor Tolbert was het een interessante bijeenkomst. ,,Het was heel verhelderend en de boodschap is dat je in elke sport van onderaf moet opbouwen, dat je faciliteiten op orde moeten zijn en dat je ook veel kunt leren van hoe ze zaken bij andere sporten aanpakken. De conclusie is ook dat de paardensport zich vaak te bescheiden opstelt en het succes en belang van deze tak van sport veel meer zou moeten uitdragen.”