Lennard de Boer wint met Zazou zware Grote Prijs Jumping Outdoor Tolbert

  • 25 september 2016 19:23
door: Steven Stegen, 25 september 2016 19:23

Tolbert | STEGEN.NET

Lennard de Boer schreef zondag de pittige Grote Prijs van de tweede editie van Jumping Outdoor Tolbert op zijn naam. De ruiter uit De Wijk was in een barrage met vijf kanshebbers de beste met zijn schimmel Zazou (v. Guidam). ,,Vooral het basisparcours was zwaar”, oordeelde de Drentse winnaar.

Lennard de Boer met Zazou op weg naar de overwinning op Jumping Outdoor Tolbert. foto: Steven Stegen

Lennard de Boer met Zazou op weg naar de overwinning op Jumping Outdoor Tolbert.
FOTO: Steven Stegen

In het basisparcours op 1.40 kwamen 43 combinaties aan de start. Halverwege was er een sleeppauze, die gezien de super conditie van de bodem eigenlijk overbodig was. Op dat moment stonden er drie foutloze ritten genoteerd: Kim Hoogenraat met Ceasar, Henk Frederiks met Ben B en Suzanne Tepper met Dyango VDL.

Na de sleeppauze reed Lennard de Boer als eerste en ook hij bleef heel gemakkelijk foutloos. Daarna duurde het tot de laatste rit tot deelnemer vijf zich kon melden voor de barrage, in dit geval Ernesto Canseco. Grote namen als Albert Zoer, zaterdagavond nog glorieus winnaar van de Z/ZZ-finale en Jur Vrieling haalden de barrage niet, net als Hendrik-Jan Schuttert en Piet Raijmakers, om maar een paar grote namen te noemen.

Parcoursbouwer Jan Oldejans erkende na afloop dat ‘ie hem wel een beetje begon te knijpen. ,,Eerlijk gezegd wel ja, ik had op meer foutloze ritten gerekend. Maar met vijf in de barrage hebben we gelukkig een mooie finale”, aldus de Drentse parcoursbouwer.

Mooie finale
Die finale was zeker mooi. Kim Hoogenraat begon met een barrage met één afworp in 41.44 sec. Daarna deed Henk Frederiks een hele dappere poging. Hij probeerde Ben B na de oxer scherp rechtsom te rijden, maar botste daarbij bijna op de Lexus die door de hoofdsponsor in het parcours was gezet. Een flinke hapering was het gevolg. Frederiks liet ook een springfout noteren en was met 41.79 een fractie langzamer.

Daarna volgde Lennard de Boer. Hij kwam geen moment in de problemen en reed met Zazou, die hij pas een half jaar rijdt, een bijzonder snelle en bovendien foutloze rit. Alleen de Mexicaanse VDL-Stud ruiter Ernesto Canseco zou het feestje voor De Boer nog kunnen bederven, maar Canseco kwam er niet aan, maar werd wel fraai tweede.

Ernesto Canseco werd met Davall tweede in de Grote Prijs van Jumping Outdoor Tolbert. foto: Steven Stegen

Ernesto Canseco werd met Davall tweede in de Grote Prijs van Jumping Outdoor Tolbert.
FOTO: Steven Stegen

Lennard de Boer glunderde na de prijsuitreiking. ,,Ik ben er heel blij mee, ook dat ik dit paard mag rijden. Ik wilde niet te dol doen. Ik had met mijn baas Marcel afgesproken om te proberen een strakke nulronde neer te zetten en dat lukte.”

Uitslag Grote Prijs Outdoor Tolbert 2016

ruiter paard tijd
1. Lennard de Boer
LR VU
Zazou
v. Guidam
0-39.63
2. Ernesto Canseco
RV Leeuwarden
Davall
v. Zaval VDL
0-46.31
3. Kim Hoogenraat
Haarlemmermeer
Caesar
v. Ukato
4-31.44
4. Henk Frederiks
RV Flevoruiters
Ben B
v. Kojak
4-41.79

foto’s Outdoor Tolbert