Ernesto Canseco met Gullit HBC de beste op Outdoor Tolbert

Share
  • 30 augustus 2020 15:02

door: Steven Stegen, 30 augustus 2020 15:02

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Ernesto Canseco zegevierde zaterdag in de 1.40 Grote Prijs van Outdoor Tolbert, aangeboden door Eemsned. De Mexicaanse ruiter uit Boijl klopte met Gullit HBC (v. Cantos) in de spannende barrage negen tegenstanders. Folkert Kelderman en Chantal Regter hadden het nakijken.

De finale op het prachtige terrein van de HJC-manege was een waardige afsluiting van een aantal dagen mooie paardensport. ,,We wilden ondanks corona toch graag iets organiseren”, vertelt Derk Scheper namens de organisatie. ,,Het was eerst de bedoeling om een kleine versie van Outdoor Tolbert te houden, maar de belangstelling was enorm en zo werd het toch nog een wat grotere wedstrijd, al hebben we de jaren hiervoor meer uitgepakt.”

Het weer werkte op de slotdag mee en er was goede publieke belangstelling. Zo werd het een mooi slot van Outdoor Tolbert, dat een goed deelnemersveld wist te trekken.

De finale 1.40 kende ruim 50 deelnemers, waarvan er tien foutloos door het basisparcours kwamen. Kim Bekhuis en Celeste van der Poel misten de barrage door een tijdfout.

In de barrage maakte Chantal Regter al snel duidelijk dat zij op de overwinning uit was. De amazone uit Assen stuurde Conchacco snel rond en gaf in het laatste deel van het parcours nog flink gas. Haar tijd van 43.97 was uiteindelijk goed voor de derde plaats. Want het duurde niet lang voordat Folkert Kelderman er met de snelle en ervaren U-Bresco Z met een tijd van 40.87 overheen ging.

Chantal Regter Conchacco
Chantal Regter werd met Conchacco derde bij Outdoor Tolbert.
📸 Steven Stegen

Toch moest ook de ruiter uit Rinsumageest uiteindelijk het hoofd buigen, want het was Ernesto Canseco die onder luid gejuich vanaf de zijlijn met Gullit HBC de overwinning opeiste. De Mexicaan moest diep gaan en het verschil was uiteindelijk slechts twee honderdste van een seconde.

Niet verwacht

,,Ik had niet verwacht dat ik zou winnen”, lachtte Ernesto Canseco na afloop. ,,Maar ik ging er natuurlijk wel voor. Gisteren hadden we √©√©n foutje helaas, maar hij voelde vandaag heel scherp. Het zijn nu natuurlijk rare tijden en sommige paarden hebben echt wedstrijdritme nodig, maar voor Gullit geldt dat niet zo.

Na de felicitaties van onder andere Gert Smit van Eemsned kon Canseco de laatste ereronde inzetten en zat de iets uitgeklede, maar zeer succesvolle editie van Outdoor Tolbert er op.

Uitslag
Outdoor Tolbert
RuiterPaardstrafpnt
1.Ernesto CansecoGullit HBC
v. Cantos
0-40.85
2.Folkert KeldermanU-Bresco Z
v. Untouchable Z
0-40.87
3.Chantal RegterConchacco
v. Conthargos
0-43.97