Paramenners Jacques Poppen en Francisca den Elzen pakken goud op WK Kronenberg

Paramenners Jacques Poppen en Francisca den Elzen pakken goud op WK Kronenberg

5 september 2018 09:16 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Kronenberg
Bij het WK mennen en WK paramennen hebben de Noordelijke rijders Jacques Poppen (Froombosch) en Franciska den Elzen (Drouwenerveen) beiden goud behaald. Voor Poppen was het de derde keer op rij dat hij kampioen werd.

Paramenner Jacques Poppen op weg naar goud bij het WK Kronenberg.
📸 Bianca Douwes

Jacques Poppen won met grote overmacht, met een totaal van 123,29 strafpunten. De Duitser Heiner Lehrter pakte zilver met 142,29. Brons was er voor Martje Witvoet uit Appelscha met 148,38. Witvoet debuteerde op het WK. Door de uitstekende prestaties van Poppen, Den Elzen en Witvoet behaalde Nederland ook teamgoud. Poppen: ,,Ik ben ontzettend trots op mijn team en alle support. Het was een geweldig WK en een prachtig resultaat.”

Bondscoach Ad Aarts spreekt bij Hoefnet over een droomscenario. ,,Onze paramenners hadden alles onder controle en over de gehele linie liep het zoals het moet. Het meest trots ben ik op de twee winnende dressuurproeven en de mooie rijstijl die we hebben laten zien.”

Voor het enkelspanteam van Ad Aarts werd het een historische dag, want voor het eerst behaalde Nederland teamgoud op het WK voor enkelspannen. Bartolomiej Kwiatek (Polen) gaf zijn minimale voorsprong niet uit handen en pakte het individuele goud. Het zilver was voor Saskia Siebers. Frank van der Doelen miste op 0,01 strafpunt het brons; dat was nu voor de Française Marion Vignaud.

fotocredit: Bianca Douwes