Jacques Poppen trots op paard van het jaar Anniek

Jacques Poppen trots op paard van het jaar Anniek

13 januari 2019 17:06 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Leeuwarden
Jurre 495 is zaterdag bij de druk bezochte hengstenkeuring van het KFPS voor het derde jaar op rij algemeen kampioen geworden. ,,Het is ongelofelijk, wat dit paard voor ons betekent”, zei de trotse eigenaar Jelmer Chardon tegen Omrop Fryslân. De merrie Horses2Fly Anniek werd paard van het jaar. Ze vierde grote successen met paramanner Jacques Poppen.

Horses2Fly Anniek
Paramenner Jacques Poppen en Horses2Fly Anniek tijdens het WK Kronenberg.
📸 Bianca Douwes

Bij de kampioenskeuring mochten Tsjalle 454, Alwin 469, Markus 491 en Jurre 495 aantreden voor de finale. Het publiek stond op de banken, de muziek knalde uit de speakers, de favorieten werden luidkeels aangemoedigd. Het was uiteindelijk Jurre 495 die opnieuw het kampioenslint om zijn hals kreeg.

Horses2Fly Anniek is gekozen tot paard van het jaar 2018. ,,Ik gun iedereen zo’n paard”, vertelde een trotse Jacques Poppen voor de microfoon. Hij kwam in het WTC Expo in Leeuwarden met Anniek al twee avonden in actie bij de Friesian Proms. Volgens de wereldkampioen had Horses2Fly Anniek ook een goede dag. ,,Ze staat hier achterin de stallen en is hengstig.”

Nog voor ze geboren werd kochten Jacques en Eva Poppen Anniek van haar fokker Erwin Mollema. De tienjarige Horses2fly Anniek (v. Haitse 425), die Anniek van de Oosterzanden als stamboeknaam heeft, bezorgde haar eigenaar Jacques Poppen een topseizoen in het mennen. Op het WK in Kronenberg werd de Groninger menner individueel wereldkampioen en haalden ze goud met het team.

🔴 Stegen.net | KFPS | Omrop Fryslân