archief
contact
+31 6 53239630

Hippisch Centrum Exloo in teken van finale ONNK en Exloo Spring Auction

Exloo | STEGEN.NET Zaterdag 28 april a.s. wordt er een grote veiling van jonge sportpaarden georganiseerd op het Hippisch Centrum in Exloo, met ook twee zeer interessante embryo’s. Ook is die dag de finale van het ONNK in de kersverse vier sterren manege.
De finale van het ONNK is zaterdag vanaf 13.00 in Exloo.
ONNK

Exloo | STEGEN.NET
Zaterdag 28 april a.s. wordt er een grote veiling voor jonge sportpaarden en fokmerries georganiseerd op het Hippisch Centrum in Exloo. Met als bijzondere veiling objecten twee zeer interessante embryo’s. Dit is voor het eerst dat in Exloo een dergelijke grote veiling voor oudere paarden wordt georganiseerd.

De ‘Exloo Spring Auction’ is voor twee tot en met vijfjarige paarden (met röntgenfoto’s) en fokmerries. De veiling is doorspekt met Noordelijke nuchterheid en is vooral gericht om op een laagdrempelige manier fokkers en eigenaren de kans te bieden hun paarden te verkopen. Uiteraard een fantastische mogelijkheid voor handelaren en particulieren om een ruwe diamant aan te schaffen.

De finale van het ONNK is zaterdag vanaf 13.00 in Exloo.
De finale van het ONNK is zaterdag vanaf 13.00 in Exloo.
ONNK

Daarnaast heeft de Exloo Spring Auction ook voor de fokkers onder ons wat bijzonders. Twee embryo’s van de schimmelhengst Untouchable (v. Hors La Loi II). Als moeder van het eerste embryo staat de Kannan-dochter M&M de Mauretus te boek. Deze merrie is afkomstig uit de bekende fokkerij van Stoeterij ’t Merelsnest en komt uit een volle zus van de BWP-hengst Quinten van ’t Merelsnest (v. Darco). De bekendste telg uit dit lijntje is uiteraard Glasgow van ’t Merelsnest, welke onder Jur Vrieling voor het Nederlandse team uitkomt.

De tweede embryo komt uit Sinessa (v. Lux), de zus van de op 1.60 niveau springende KWPN-hengst Vingino en de moeder van de KWPN-hengst Biscayo. Kortom pedigrees om van te watertanden. De draagmerries moeten dit jaar veulenen.

De presentatie van de veilingpaarden vangt aansluitend aan op de ONNK finale op zaterdag 28 april a.s. om 15:00, met om 19:00 de veiling. De finale van het ONNK begint om 13.00 uur.

Vier sterren
Afgelopen weekend was er open huis op het HCE, samen met de golfbaan en Puur Exloo. Toen is ook het bord onthuld waardoor nu duidelijk is dat het Hippisch Centrum Exloo een vier sterren manege is. ,,We zijn trots dat we ons bij de FNRS hebben kunnen aansluiten en gelijk vier sterren hebben gekregen. Dat is voor ons een groot compliment”, aldus bestuurslid Ciska Paping.

Lieuwe Koopmans en Ciska Paping onthullen het bord, het HCE heeft nu vier sterren.
Lieuwe Koopmans en Ciska Paping onthullen het bord, het HCE heeft nu vier sterren.
Total
36
Shares
0 deel
0 deel
36 deel
0 Tweet
0 deel