Home » Adelinde Cornelissen noodgedwongen op nieuwe rijlaarzen naar winst op CDI Exloo
dressuur

Adelinde Cornelissen noodgedwongen op nieuwe rijlaarzen naar winst op CDI Exloo

🔴 Exloo Met grote overmacht heeft Adelinde Cornelissen met Zephyr de Grand Prix kür op muziek gewonnen tijdens Dutch Topsport Dressage in Exloo. Cornelissen, noodgedwongen rijdend met nieuwe rijlaarzen, zette de concurrentie op bijna vijf procent achterstand.

Adelinde Cornelissen en Zephyr tijdens de Grand Prix kür op muziek bij CDI Exloo.
Adelinde Cornelissen en Zephyr tijdens de Grand Prix kür op muziek bij CDI Exloo.
📸 Steven Stegen

Donderdag won Cornelissen ook al de Grand Prix met nieuwe rijlaarzen aan haar onderbenen. ,,De hele uitrusting was net uit mijn kist gehaald en stond klaar, toen ik met het zadel naar de stal liep. Ik was twee minuten later terug en weg waren mijn laarzen”, vertelt Adelinde.

Natuurlijk baalt ze. ,,Het is ontzettend jammer dat zoiets gebeurt, maar je moet toch door. Duis heb ik op nieuwe laarzen gereden, maar je snapt wel dat die nog niet heel soepel zijn. En dus heb ik vandaag met talloze pleisters gereden. Ik heb heel wat blaren opgelopen.”

Geweldige instelling

In de proef was van al die ongemakken niets te zien. Zephyr (Jazz x Farmer), gefokt door haar ouders, zette net als donderdag een prima proef neer, met opnieuw een sterk verbeterde piaffe en passage. ,,Die piaffe is inderdaad het onderdeel waar we het meest aan moesten werken de laatste tijd. Maar dat geeft niet, ik ben super blij met Zephyr en z’n geweldige instelling. Dat is z’n grootste kwaliteit, hij loopt altijd. Eigenlijk hoef je als je hem rijdt zelf weinig te doen. Ja, het wordt tijd dat hij z’n eigen kür krijgt”, lachtte de amazone uit Nijkerk.

Adelinde Cornelissen Zephyr
Adelinde Cornelissen en Zephyr tijdens de huldiging op CDI Exloo.
📸 Steven Stegen

Nu rijdt ze nog de vrije proef die grotendeels gebaseerd is op die van de legendarische Parzival. Of Zephyr ooit in de voetsporen van zijn illustere voorganger weet te treden is afwachten. Feit is wel dat Zephyr toch al weer 14 jaar is. ,,Ik ben gewoon heel laat met ‘m begonnen”, blikte Cornelissen terug. ,,Ik was eerst druk als lerares en toen kwamen de successen met Parzival. Zephyr was zadelmak, maar liep vooral in de wei, ik had er eenvoudigweg de tijd niet voor.”

Dieven slaan hun slag in Exloo

Opnieuw hebben dieven tijdens een evenement bij het Hippisch Centrum Exloo hun slag geslagen.

In april van dit jaar werden grooms overvallen tijdens een menwedstrijd. Bij Topsport Dressage Exloo werden donderdag de rijlaarzen van Adelinde Cornelissen ontvreemd.

Nu blijkt er ook nog een paardentrailer van een Duitse deelnemer te zijn meegenomen.

De Finse Terhi Stegars eindigde in de kür als tweede met de Oldenburger merrie Thai Pee. De derde plaats was voor Christa Larmoyeur met de zwarte merrie Nora. Denise Nekeman stuurde de soms wat onstuimige hengst Boston STH naar de vierde plek.
🔴 Stegen.netover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net