Home » Marten Luiten en Fynona scoren hattrick bij Junioren op CDI Exloo
dressuur

Marten Luiten en Fynona scoren hattrick bij Junioren op CDI Exloo

🔴 Exloo Voor Marten Luiten is het CDI Exloo op een echte zegetocht uitgedraaid. Hij won met Fynona zondag ook de kür voor Junioren en scoorde daarmee een echte hattrick.

CDI Exloo. Marten Luiten en Fynona tijdens hun winnende kür in Exloo.
Marten Luiten en Fynona tijdens hun winnende kür in Exloo.
📸 Steven Stegen

Met een winnende score in de kür van liefst 77,833% overklaste de ruiter uit Winschoten de concurrentie. Luiten en Fynona zijn letterlijk en figuurlijk gegroeid in de laatste maanden. ,,Ik keek laatst nog naar een foto van een jaar geleden. Wat een verschil met nu, het paard heeft nu echt spieren gekregen”, blikte vader Willem Luiten tevreden terug.

Die groei bespeurt Marten Luiten ook. ,,Ik ben ontzettend tevreden over hoe het hier ging. De laatste tijd proberen we in de training wat scherper bezig te zijn, we werken aan de expressie in de draf, de lengte in de hals en we zijn wat meer proefgericht bezig. Het is geweldig als het er op de wedstrijd dan ook uit komt.”

Marten Luiten is duidelijk maatjes met de nu 8-jarige Fynona (Ampère x Gribaldi). De merrie kan best eigenzinnig zijn en komt niet graag bij haar soortgenoten in de buurt. ,,Toch heeft ze tijdens de proef haar focus compleet op het werk. Daarom kan ik de bijzondere trekjes die ze heeft ook heel goed hebben”, vertelt Marten over Fynona.

Sanne van der Pols werd in de kür voor Junioren tweede met Exellentie. De Duitse Luna Laabs eindigde met Wild Willy Granly als derde.
🔴 Stegen.netover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net