Lennard de Boer klasse apart in Grote Prijs Nationaal Indoor Salland

  • 7 oktober 2018 21:13

door: redactie, 7 oktober 2018 21:13

Mariënheem | Stegen.net | Persbericht
In de barrage van de 1.40m Roelofsen Horse Trucks prijs van Nationaal Indoor Salland wist Lennard de Boer als enige onder de magische 35 seconden grens te duiken. Met Zento-telg Dento reed de BWG-ruiter een ultra scherpe finale rit, waarmee hij Hessel Hoekstra naar plaats twee verwees. Elike Morsink sloot aan op de derde plaats.

Lennard de Boer met Dento op weg naar de overwinning in Mariënheem.

Lennard de Boer met Dento op weg naar de overwinning in Mariënheem.
FotoTrailer

Twaalf combinaties wisten de basisomloop, met daarin bouwwerk van Jos Brinkman, foutloos te overbruggen. In het slotstuk zette Elike Morsink met de door haar familie gefokte Dakina II (v. Indoctro) de tijd als derde starter op scherp in 35,29 seconden. Verderop in de proef reed Hessel Hoekstra met Boss-merrie Famke geen meter teveel en klokte met zijn aanvallende rit 35,03.

35 seconden

Een knappe poging om de tijd te verbeteren kwam van Fabiënne Roelofsen, die tevens betrokken is bij de organisatie van Nationaal Indoor Salland. Met de pas zevenjarige Canto Bruno (v. Canto Blanco) klokte de amazone 35, 53. De familie Morsink was in deze GP goed vertegenwoordigd. Veronique reed met Entrepreneur (v. Clinton) naar plaats vijf in 35.62 seconden.

De Boer boert goed

Met de tienjarige Zento ging Lennard de Boer als een na laatste starter rap van start met kort gereden bochten van hindernis een naar twee en naar naar de dubbel. Met een galopsprong minder in de laatste lijn stelde De Boer in 34,07 de zege, 1000,- euro en een startplaats voor Jumping Zwolle veilig. ,,Absoluut een mooie overwinning”, lacht de winnaar. ,,Het was hier in Salland drie dagen goed rijden. Het is nu de eerste keer dat het een nationale wedstrijd is, maar wat mij betreft heeft het concours niet ingeleverd op internationale allure”.