archief
contact
+31 6 53239630

Lennard de Boer en Zento ook bij Indoor Wierden naar winst

♘ Wierden Lennard de Boer rijgt de suc­ces­sen momen­teel aan­een. Bij Indoor Wierden won de ruit­rer van de BWG Stables met Zento de 1.45 Big Tour. „Hij weet waar de palen liggen.” 
Lennard de Boer met Zento tijdens Indoor Wierden.

♘ Wierden Lennard de Boer rijgt de suc­ces­sen momen­teel aan­een. Bij Indoor Wierden won de ruit­rer van de BWG Stables met Zento de 1.45 Big Tour.

In vier dagen tijd staat de tel­ler voor de rui­ter uit De Wijk daar­mee op twee gewon­nen Longines ran­king­ru­brie­ken. Na de winst van zon­dag in de CSI2* Grote Prijs van Lier won De Boer don­der­dag­avond de goed bezochte 1.45m Big Tour van Indoor Wierden.

Lennard de Boer met Zento tijdens Indoor Wierden.
Lennard de Boer met Zento tij­dens Indoor Wierden.
Indoor Wierden | FotoTrailer

Om de eer­ste prijs van ruim 6.100 euro werd in Wierden hard gere­den in de Stal Geerink Prijs met twaalf rui­ters in de bar­rage. De Britse Annabel Shields leek lange tijd niet te klop­pen, tot­dat Lennard de Boer haar tijd ver­pul­verde met een ruime seconde. „En ik had niet eens het gevoel dat we zó hard gin­gen. Dento heeft ook zoveel galop”, is Lennard de Boer zelf ook enigs­zins verbaasd.

Thierry Goffinet uit België gaf flink gaf en werd daar­mee derde, voor Conor Drain en Aniek Diks. De aller­snel­ste rit kwam van Angelique Hoorn, die zesde werd na een pech­foutje van Brego R’n B (v. Namelus).

Steeds mak­ke­lij­ker

„Vanavond voelde het heel sim­pel aan”, is Lennard de Boer tevre­den over zijn zege. Hij sloeg de ope­nings­proef op Indoor Wierden over met Dento. Het was een beetje een gok hoe hij met­een zou aan­pak­ken in de 1.45m rubriek, maar het bleek goed uit te pak­ken. „Hij is nog steeds in goede vorm. De hal van Indoor Wierden staat bekend als best wel indruk­wek­kend voor de paar­den. Ze zijn er snel wat kij­ke­rig en gespan­nen, maar dat was Dento hele­maal niet. Ik kan mer­ken dat hij steeds mak­ke­lij­ker wordt.”

De ruin, gefokt door Ellen Hietbrink in Vorden, is uiterst sen­si­bel en scherp, maar springt de ene fout­loze rit na de andere. „Toen ik er van de zomer voor het eerst op zat wist ik met­een dat het een heel spe­ci­aal paard was. Ik had er met­een een goed gevoel op. Ben Schröder, die me altijd helpt in de trai­nin­gen, zei: ‘Rustig opbou­wen dit paard’. Dat pakt super uit. Ik spring hem thuis maar heel wei­nig. Het enige waar ik me goed op moet con­cen­tre­ren is op de rust en de ont­span­ning erin hou­den. Hij weet wel waar de palen liggen.”
♘ Stegen.net | Persberichtgerelateerde berichten
Total
2
Share