archief
contact
+31 6 53239630
Lennard de Boer met Zento tijdens Indoor Wierden.

Lennard de Boer en Zento ook bij Indoor Wierden naar winst

♘ Wierden Lennard de Boer rijgt de successen momenteel aaneen. Bij Indoor Wierden won de ruitrer van de BWG Stables met Zento de 1.45 Big Tour.

In vier dagen tijd staat de teller voor de ruiter uit De Wijk daarmee op twee gewonnen Longines rankingrubrieken. Na de winst van zondag in de CSI2* Grote Prijs van Lier won De Boer donderdagavond de goed bezochte 1.45m Big Tour van Indoor Wierden.

Lennard de Boer met Zento tijdens Indoor Wierden.
Lennard de Boer met Zento tijdens Indoor Wierden.
Indoor Wierden | FotoTrailer

Om de eerste prijs van ruim 6.100 euro werd in Wierden hard gereden in de Stal Geerink Prijs met twaalf ruiters in de barrage. De Britse Annabel Shields leek lange tijd niet te kloppen, totdat Lennard de Boer haar tijd verpulverde met een ruime seconde. ,,En ik had niet eens het gevoel dat we zó hard gingen. Dento heeft ook zoveel galop”, is Lennard de Boer zelf ook enigszins verbaasd.

Thierry Goffinet uit België gaf flink gaf en werd daarmee derde, voor Conor Drain en Aniek Diks. De allersnelste rit kwam van Angelique Hoorn, die zesde werd na een pechfoutje van Brego R’n B (v. Namelus).

Steeds makkelijker

,,Vanavond voelde het heel simpel aan”, is Lennard de Boer tevreden over zijn zege. Hij sloeg de openingsproef op Indoor Wierden over met Dento. Het was een beetje een gok hoe hij meteen zou aanpakken in de 1.45m rubriek, maar het bleek goed uit te pakken. ,,Hij is nog steeds in goede vorm. De hal van Indoor Wierden staat bekend als best wel indrukwekkend voor de paarden. Ze zijn er snel wat kijkerig en gespannen, maar dat was Dento helemaal niet. Ik kan merken dat hij steeds makkelijker wordt.”

De ruin, gefokt door Ellen Hietbrink in Vorden, is uiterst sensibel en scherp, maar springt de ene foutloze rit na de andere. ,,Toen ik er van de zomer voor het eerst op zat wist ik meteen dat het een heel speciaal paard was. Ik had er meteen een goed gevoel op. Ben Schröder, die me altijd helpt in de trainingen, zei: ‘Rustig opbouwen dit paard’. Dat pakt super uit. Ik spring hem thuis maar heel weinig. Het enige waar ik me goed op moet concentreren is op de rust en de ontspanning erin houden. Hij weet wel waar de palen liggen.”
♘ Stegen.net | Persbericht
Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel