Formule 1 rit brengt Hessel Hoekstra zege op CSI Salland

Share
  • 30 september 2016 10:27

door: Wendy Scholten, 30 september 2016 10:27

Mariënheem | STEGEN.NET

Hessel Hoekstra pakte donderdag op de openingsdag van het CSI Salland de overwinning in de met 120 deelnemers sterk bezette 1.40-rubriek. De 16-jarige ruiter moest als derde deelnemer lang wachten op de uitslag.
Hessel Hoekstra won met Qstar op de eerste dag van het CSI Salland. (archieffoto)

Hessel Hoekstra won met Qstar op de eerste dag van het CSI Salland. (archief)
FOTO: CSI Salland | Fototrailer

Hoekstra verscheen aan de start met Qstar (Quasimodo Z x Damocles). Met de schimmelruin, waarmee hij afgelopen zomer zijn winnend debuut maakte op 1.40m niveau en regiokampioen van Gelderland en Flevoland op 1.35m niveau werd, reed hij in Mariënheem een Formule 1-rit die niemand kon evenaren.

De rubriek die om 18.30 uur begon was pas tegen 23.00 uur afgelopen, maar het resultaat mocht er zijn: een internationale zege voor jonge Hessel Hoekstra, die afgelopen maanden ervaring op deed op de stal van Willem Greve.

Met zoveel deelnemers waren er twee prijzenschalen en zo werd ook Casten Sandmann uit Duitsland eerste. Hij was met Livinjo (v. Lycos) ruim een seconde langzamer dan Hoekstra.

Zege Lisa Tiebot
CSI Salland begon donderdag met vijf internationale springrubrieken voor ruiters uit de hele wereld. Liza Tiebot won de 1.35m GUTS Communication Prijs met Winchester (v. Guidam), voor Robert Vos met Dempseys (v. Calvaro Z).

Na zijn tweede prijs bij de jonge springpaarden stelde Pim Mulder orde op zaken in de 1.30m Rabobank Salland Prijs op 1.30m niveau met Celina (Lupicor x Concorde). Beste bij de jonge paarden was de olympische springruiter Henrik Von Eckermann uit Zweden met de Nederlands gefokte hengst Ecuador W (v. Canturano).

Gerrit Veenstra
De pas 14-jarige Gerrit Veenstra mag zich winnaar noemen van de allereerste internationale springrubriek op CSI Salland 2016. Hij won de 1.20m Brinkhuis van Hoogstraten Accountants Prijs met het schimmeltje After Pleasure Toltien (v. For Pleasure).

Op vrijdag worden op Manege Bartels vijf internationale springrubrieken en de landelijke finale klasse L om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup verreden. Na de show van het Grand National Team om 19.30 uur wordt de dag afgesloten met een 1.45m rankingproef om de Nijhof-Wassink Groep Prijs. De toegang is gratis.