Home » Aniek Diks pijlsnel naar zege in 1.35 Indoor Groningen
springen

Aniek Diks pijlsnel naar zege in 1.35 Indoor Groningen

🔴 Zuidbroek
Aniek Diks kwam als vierde starter in de baan in het 1.35 bij Indoor Groningen. Ruim 60 deelnemers volgden nog, maar niemand wist haar rit met Winston-Jumper R te verbeteren.

Diks reed een prima rit, waarbij ze geen meter te veel maakte. Ze zette een tijd van 64.05 seconden op de chronometer. En daar kwam niemand nog aan.

Diks zei niet te hebben verwacht te zullen winnen. ,,Er moesten nog heel wat snelle combinaties na mij. Maar Winston-Jumper is wel een paard dat het kan. Met mijn twee andere paarden deed ik vandaag rustig aan, maar met Winston-Jumper kan ik het gas wel opendraaien.”

Aniek Diks Winston-Jumper
Aniek Diks en Winston-Jumper R bij Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

De meest serieuze aanval kwam van Eric ten Cate, maar hoe scherp en hard de ruiter uit Geesteren ook reed, hij moest met Dairone met een tijd van 64.70 toch zijn meerdere erkennen in Diks.

De derde plaats in het 1.35 was voor Bart Bles, die met Pandora ook al vroeg in de wedstrijd van start ging. Pim Mulder haalde de vierde plaats op met Ferano.

Eerder op de dag kreeg het 1.25 een dubbele winnaar. Job Oldenziel (met Good Luck) en Gerrit Veenstra (met Homer van T&L Z) reden exact dezelfde tijd: 30.76 seconden. Emiel Richter eindigde als derde met Sundance.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net