Home » Niels Bruynseels winnaar nieuwe vijf sterren Grand Prix in Waregem
springen

Niels Bruynseels winnaar nieuwe vijf sterren Grand Prix in Waregem

Waregem | Stegen.net | Persbericht
Niels Bruynseels pakte zondag de overwinning in de Grote Prijs van het CSI5* in Waregem. Met Lady Cracotte (v. Quaprice) zette hij in de barrage alles op alles en verdreef hij Simon Delestre van de eerste plaats. Maikel van der Vleuten werd 20e met Dana Blue.

Niels Bruynseels pakte met Lady Cracotte de overwinning in de Grote Prijs van het CSI5* in Waregem.
 Waregem horse week

Denis Lynch was de eerste die een foutloze barrage kon rijden op deze nieuwe vijf sterren wedstrijd Hij reed The Sinner (v. Sanvaro) naar de finish in 45,22 seconden en wist zo de druk op de andere combinaties duidelijk op te voeren. De Poolse ruiter Jaroslaw Skrzyczynski bezweek echter niet onder de druk: hij kon met zijn OS merrie Chacclana (v. Chacco-Blue) ook de nul behouden en slaagde er zelfs in om nog iets sneller te gaan. Zijn tijd? 41,72 seconden.

Daarna was Jérôme Guery aan zet. Guery ging met Garfield de Tiji des Templier (v. Quasimodo Z) meteen hard aan de bak om het publiek van Waregem een gedroomde Belgische overwinning te geven, maar hij tikte helaas vroeg in het parcours een balk uit de lepels. Guery bewees wel dat de tijd van de Pool nog scherper gesteld kon worden door in 40,46 seconden over de streep te komen.

Veel risico
Scott Brash onderging hetzelfde lot, hij nam veel risico door schuin naar over nummer 7 te springen, waardoor Hello Shelby (v. Stolzenberg) eveneens een balk uit de lepels tikte. Ook hij bewees echter dat de tijd van de Poolse ruiter zeker te kloppen was. Brash kwam na 40,93 seconden over de eindmeet.

Als je Simon Delestre één ding niet moet leren, is het snel rijden. Hij had bij Guery en Scott al gezien dat het sneller kon en dat deed hij ook. Delestre kon met Chesall Zimequest (v. Casall) de nul wel behouden en kwam na 40,57 seconden over de eindstreep, ruimschoots genoeg om de leiding van Skrzyczynski over te nemen.

De laatste twee ruiters die in piste moesten, waren twee Belgen. Nicola Philippaerts ging met H&M Harley van de Bisschop (v. Dulf vd Bisschop) snel uit de startblokken, maar ook hij slaagde er helaas niet in om de nul op het scorebord te houden. Hij zou uiteindelijk met acht strafpunten over de finish komen.

Het leek erop dat Delestre voor een Franse overwinning zou zorgen, maar toen kwam Niels Bruynseels. Bruynseels die al een uitzonderlijk sterk seizen kende, deed wat we van hem verwachten: hij zette alles op alles nam alle risico’s en slaagde.over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net