Home » Anouk Noordman, Marjan Hooge en Zoë Zwiggelaar vallen op in Exloo
dressuur

Anouk Noordman, Marjan Hooge en Zoë Zwiggelaar vallen op in Exloo

🔴 Exloo
Anouk Noordman won zondag bij de dressuurwedstrijd in Exloo de zwaarste klasse. Met haar paard Zeronica was ze de beste in de gecombineerde Grand Prix en Inter II. In het ZZ-zwaar behaalde Zoë Zwiggelaar een dubbele zege.

Anouk Noordman met Zeronica.
Anouk Noordman met Zeronica.
📸 Steven Stegen

Anouk Noordman kwam in de Grand Prix met twee paarden aan de start. Eerst reed ze de stoere Atze, waarmee ze een score van 63,09% wist te behalen. Met haar andere paard Zeronica, een 14-jarige dochter van Talos, kwam de amazone uit Zuidwolde tot een winnende 66,03%. Saskia Knol pakte met SCG’s Cynosa de tweede plaats met een resultaat van 64,56%. Haar eerste piaffe en passage was prachtig, de tweede sessie verliep minder goed. Marc-Peter Spahn eindigde met de Friese hengst Elias 494 als derde.

Marjan Hooge was op haar thuishaven ook zeer succesvol. Dat begon zaterdag al voor de amazone uit Ees met Eskara de Jeu. Zij wonnen de Prix St. Georges met een afgetekende 70,147%. En met Ego Trippet Exel werd ze derde. Zondag danste Hooge met Eskara de Jeu naar de overwinning in de Intermediaire I.

Zoë Zwiggelaar
Zoë Zwiggelaar won twee ZZ-zwaar proeven met Fidarsi Rossi.
📸 Steven Stegen

Voor Zoë Zwiggelaar was de wedstrijd in Exloo een meer dan geslaagde generale repetitie voor Indoor Groningen. Daar wil ze ZZ-zwaar starten en daarom reed ze ook in het Hippisch Centrum Exloo in deze klasse. Met haar toppaard Fidarsi Rossi wist Zwiggelaar beide proeven te winnen. ,,Ik heb heel fijn kunnen rijden, er zat veel minder spanning in dan vorige week toen we in Beilen reden.”

De tweede plaatsen in de tegenvallende rubriek waren voor Jacqueline Windt met Frodo en Wendy Kuiken met Victorie Boogie Woogie. Samen met winnares Zoë Zwiggelaar wisten deze amazones als enigen boven de 60% te scoren in het ZZ-zwaar.
🔴 Stegen.netover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net