Home » Hester Klompmaker toont klasse op EDR-concours Winschoten
springen

Hester Klompmaker toont klasse op EDR-concours Winschoten

🔴 Winschoten
Hester Klompmaker liet bij het EDR-concours zien dat ze nog altijd iemand is om rekening mee te houden. De Friese amazone won met groot machtsvertoon beide ZZ-parcoursen met haar paard Forever (v. Zirocco Blue).

Hester Klompmaker met Forever.
Hester Klompmaker met Forever.
📸 Steven Stegen

Het jaarlijkse EDR-concours kende in het Z en ZZ een aardige bezetting, maar ook deze keer waren er nauwelijks Duitse deelnemers, terwijl dat oorspronkelijk wel het doel was van het evenement. Maar het maakte de sport er niet minder mooi om. Vooral de Friese afvaardiging wist te overtuigen, want niet alleen Hester Klompmaker presteerde sterk, ook Age Flapper reed zich flink in de prijzen.

Hester Klompmaker was met een dubbele overwinning in het ZZ toch wel de grootverdiener in manege De Dollard. Ze won eerst het klassieke parcours, waarin de routinier als enige in de barrage nogmaals foutloos wist te blijven. Age Flapper werd met Elège (v. Caitano 15) tweede met een springfout en een iets langzamere tijd.

In het daarna volgende snelheid en wendbaarheid klasse ZZ bewees Hester Klompmaker opnieuw haar klasse en won ze onbedreigd van Rianty Zwart (met Olievia) en Age Flapper met Elège.

Lekker paard

Klompmaker glunderde na haar tweede ereronde. ,,De verklaring voor dit succes? Forever is gewoon een heel lekker paard. Een echte winnaar, die ook graag bochtjes maakt, dus dit parcours paste hem heel goed.”

De Friese amazone rijdt Forever nu een jaar en het was de vierde keer dat de nazaat van Zirocco Blue in het ZZ liep. ,,Hopelijk kan ik met hem doorstomen naar het internationale werk. Want ja, ik heb er nog altijd heel veel lol in”, vertelt Klompmaker, die ook trots is op haar 13-jarige tweeling. ,,Zij zijn ook heel fijn bezig en dat geeft me ook heel veel voldoening.”

Het Z-klassiek werd gewonnen door Xanne Sluyter en haar steeds beter springende schimmel Guusje.

Foto’s bekijken of bestellen van het EDR-concours? Kijk dan hier.
🔴 Stegen.netover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net