Home » Britt Ballast wint geslaagde Eventing Derby in Harich
net binnen nieuws

Britt Ballast wint geslaagde Eventing Derby in Harich

🔴 Harich
Afgelopen weekend werd rond Manege Gaasterland in Harich de Eventing Derby georganiseerd. In het L bleven drie deelnemers bleven foutloos. Britt Ballast won met Ariata, op de voet gevolgd door Chanel Glas op Zoran en derde werd Iris de Haan op Extraordinary DH.

Het springparcours bestond uit zeven hindernissen, waaronder een dubbelsprong en daarna negentien crosshindernissen van verschillend allooi. Eelkje Boersma jureerde met andere juryleden het parcours op tijd en stijl.

Britt Ballast eventing Harich
Britt Ballast en Ariata wonnen de klasse L van de eerste eventing in Harich.
📸 ikzaghet.nl | Sandra Berkenpas

Boersma: ,,Wat is dit leuk! Ik heb wel eens bij een Eventingwedstrijd gejureerd, maar dan zie je alleen het springparcours en niets van de cross. Nu zie je alles. Ook het publiek krijgt zo alles goed mee wat er gebeurt.”

Sophie Postma hield op de computer de standen bij. ,,Leuk om mee te draaien bij zo’n organisatie. Maar er komt meer achter kijken dan je van tevoren denkt”, filosofeert Postma die op haar paard Bløf in het M springt en crost. Teamleider Ineke Wiegerma blikt terug op een tevreden wedstrijd. ,,Dit was echt genieten!”

🔴 Stegen.net | Persbericht

Uitslagen:
Harich Eventing Derby 14-04-2019: L: 1. Britt Ballast, Ariata; 2. Chanel Glas, Zoran; 3. Iris de Haan, Extraordinary DH; B: 1 Lisette ten Wolde, Gangster; 2. Chantal Windstra, Foberlina; 3. Carina van Huizen Drenth, Golden Ivory.

over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net