Denise Nekeman en Patrick van der Meer aan kop in Assen

Share
  • 15 januari 2019 12:08

door: redactie, 15 januari 2019 12:08

🔴 Assen
De Subtop dressuur tweedaagse van L&R Horse Events trok het afgelopen weekend een mooi deelnemersveld. Op beide dagen werd bij de Sunrise Stables een Grand Prix verreden. Denise Nekeman (Boston) en Patrick van der Meer (Chinook) waren de winnaars.

Subtop Assen Denise Nekeman Boston Sth
Denise Nekeman met Boston Sth (archief).
📸 Steven Stegen

Denise Nekeman behaalde zaterdag in de Grand Prix de hoogste score met haar sterk bewegende Boston Sth (v. Johnson). Met een knappe score van 71,23% liet het succesvolle duo Daniëlle Heijkoop en haar Badari ruimschoots achter zich. Heijkoop zag haar optreden beloond met 69,13%. Patrick van der Meer werd met Chinook (v. Vivaldi) derde met 68,01%.

In de Grand Prix van zondag voerde Van der Meer de ereronde aan met Chinook. Denise Nekeman kwam in deze proef niet aan de start. Daniëlle Heijkoop en Badari (v. Grabaldi) werden opnieuw tweede, maar het verschil tussen haar en Patrick van der Meer was maar klein.

Lisanne Zoutendijk kan eveneens terug kijken op een succesvol weekend in Assen. Ze won met haar Jazz-nazaat Kostendrukker’s Watteau beide proeven op Intermédiaire II niveau. Ze behaalde scores van 66,84% en 67,78%.

Patrick van der Meer en Daniëlle Heijkoop tijdens de ereronde.
📸 Ellen Wynia

In de Intermédiaire I kwam Annemieke Vincourt weer eens aan de start met Fimosa en dat leidde op beide dagen tot een mooie overwinning. De sterk bewegende merrie kwam tot scores van 63,50% en 68,16%. Tweede plaatsen waren er voor Ellen Wynia en Chakakahn en Nicky Snijder met Game Boy Sth.

De gecombineerde rubriek Junioren en Young Riders bracht de overwinning voor Kimberly Pap en Vloet Victory (v. Jazz). Marten Luiten pakte met Fynona de tweede plaats.