archief
contact
+31 6 53239630
Iris Hakvoort

Iris Hakvoort kiest voor eigen stal en instructeur Toni Hassmann

🔴 Olst
Springamazone Iris Hakvoort gaat trainen bij de bekende Duitse springruiter Toni Hassmann. Dat vertelt de 18-jarige amazone uit Tollebeek aan de regionale krant de Stentor. Hakvoort was geruime tijd in de leer bij Pim Mulder.

Hakvoort trainde anderhalf jaar bij Pim Mulder, maar vindt het nu tijd om een nieuwe weg in te slaan, zo zegt ze tegen de krant. ,,Natuurlijk heb ik ontzettend veel aan hem te danken, heb ik veel van hem geleerd en ben ik hem dankbaar, maar ik voelde ook sterk dat ik wat anders wilde.”

Iris Hakvoort
Iris Hakvoort en haar paard Don’t tell me what to do.
📸 Arjen Schilperoord

De jonge amazone, in april nog vierde op het NK voor Junioren met Don’t tell me what to do, gaat haar eigen stal beginnen op de manege van de familie Tiebot in Olst. Van daar uit gaat ze elke week naar het Duitse IbbenbĂĽren, naar haar nieuwe trainer Toni Hassmann, die in zijn tijd bij de junioren bij de top van Duitsland behoort. Zijn broer Felix Hassmann staat in de top 60 van de wereld.

🔴 Stegen.net | De Stentor

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel