Alex Gill met Kelton VDL klasse apart bij Winter Classics in Exloo

Share
  • 10 december 2023 11:00

door: Steven Stegen, 10 december 2023 11:00
Exloo
stegen.net

Na een mooie barrage werd Alex Gill zaterdagavond gehuldigd als winnaar van de Winter Classics in Exloo. De ruiter van de VDL Stud zegevierde met Kelton VDL (v. Bubalu VDL).

De laatste wedstrijd van Roelofsen Horse Trucks Winter Classics bracht een mooi deelnemersveld op de been in het Hippisch Centrum Exloo. De afsluitende finale 1.45 kende 34 starts. Daarvan bleven er 13 foutloos.

Alex Gill Kelton VDL
Alex Gill met Kelton VDL tijdens de Winter Classics Exloo.
©Steven Stegen

De jury besloot de toegestane tijd iets te verruimen, tot 70 seconden. Dat zorgde er voor dat onder andere Michael Greeve met Foxpit Grim zich voor de barrage mocht melden.

Michael Greeve plaatste zich uiteindelijk zelfs met twee paarden voor de barrage, net als Alex Gill. In de barrage werd fel gestreden om de eerste prijs van 2250 euro, maar dat resulteerde ook in de nodige fouten.

Ervaren schimmel

Het was Weite Oldenziel die zich als eerste in een kansrijke positie reed. Met zijn ervaren schimmel Ofichem’s Finn (v. Zirocco Blue VDL) maakte hij in beide omlopen indruk. De 13-jarige ruin maakte een frisse en gretige indruk. Met een foutloze ronde in 32.07 leek Oldenziel kansrijk voor de overwinning.

Weite Oldenziel
Weite Oldenziel werd met Ofichem’s Finn tweede in de Winter Classics Exloo.
©Steven Stegen

Toch werd Oldenziel nog gepasseerd. Alex Gill zette met de 8-jarige hengst Kelton VDL een prachtige rit neer. De schimmel is voorzichtig en heeft veel vermogen en werkte ook bijzonder goed mee. Met 31.48 was het rondje duidelijk sneller dan die van Weite Oldenziel.

Achter Gill en Oldenziel eindigde Iris Hakvoort op de derde plaats. Zij zette met Dunaghmore (v. Ustinov) een tijd van 33.25 op het scorebord.

Uitslag Winter Classics Exloo 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Alex Gill Kelton VDL VDL
v. Bubalu VDL
0-31.48
2.Weite Oldenziel Ofichem’s Finn
v. Zirocco Blue VDL
0-32.07
3.Iris Hakvoort Dunaghmore
v. Ustinov
0-33.25