Hengsten­competitie KWPN zorgt voor vol huis in Hippisch Centrum Exloo

Share
  • 4 januari 2023 11:57

door: redactie, 4 januari 2023 11:57
📌 EXLOO – De hengsten­competitie van het KWPN zorgde dins­dag voor een tot de nok toe gevuld Hippisch Centrum Exloo. Fokkers en andere lief­hebbers kwamen massaal naar de pres­taties van de hengsten kijken.

De hengstencompetitie in Exloo was de derde van dit seizoen en tevens de laatste. Op 2 en 3 februari zijn de finales van res­pectieve­lijk het springen en de dressuur, uiteraard tijdens de hengsten­keuring van het KWPN in Den Bosch.

‘s Middags kwamen Exloo de dressuur­hengsten in de baan. De eerste rubriek was die in de klasse Z, met daarin maar één deel­nemer: de KWPN-goedge­keurde Lowlands (Millenium x Donnerball). Ondanks het ontbreken van concurrentie maakte deze hengst er onder Dinja van Liere wel een mooi feestje van. Lowlands behaalde 86,2 punten, zijn hoogste score in de competitie tot nu toe.

In de klasse L behaalde Nalegro (Painted Black x Negro) onder Charlotte Fry de hoogste score.

De klasse M bracht een titanen­strijd tussen McLaren met Dinja van Liere en My Blue Hors Santiano gereden door Renate van Uytert-Van Vliet. De Morricone-zoon McLaren legde beslag op de eerste com­petitie, maar de Sezuan-nazaat Santiago sloeg terug in de tweede wedstrijd in Ermelo. In Exloo was het opnieuw McLaren die de statie­deken kreeg omge­hangen, dankzij de maar liefst vier negens van de jury.

In de klasse L behaalde Nalegro (Painted Black x Negro) de hoogste score. De bloed­mooie hengst werd voorgesteld door Charlotte Fry. ,,Een impo­nerende hengst met veel front en allure”, zo vatte jurylid Patricia Wolters samen. Tweede werd Dark Rousseau, gereden door Kim Alting. Dit duo won de eerste twee wedstrijden in de competitie.

Springen

Voor het springen was de publieke belangstelling nog groter, waarbij Maikel van der Vleuten met Kentucky TMS Z voor de derde keer op rij de zwaarste klasse (1.35) wist te winnen. de KWPN-goedge­keurde Kentucky TMS Z (Kannan x Toulon) kwam als laatste van de negen com­binaties aan de start in de barrage en verbeterde de tijd van de AES-goedgekeurde Kornet’s Boy (Cornet Obolensky x Quick Star), gereden door Ruben Dario Ramirez.

Iris Hakvoort Stargos VDL hengstencompetitie Exloo
Iris Hakvoort won het 1.20 met met Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos).

Het 1.20 werd gewonnen door Iris Hakvoort met Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos). Het was voor dit duo de derde zege op rij in de competitie. Ze gingen als eerste los in de barrage en werden niet meer verbeterd.

De dag eindigde met een volle rubriek met de jongste hengsten, over een parcours met hinder­nissen tot 1.10. Deze hengsten sprongen twee omlopen, waarbij 13 van de 18 gestarte hengsten dubbel foutloos bleven.

📝 bronnen: KWPN | Stegen.net
📸 Steven Stegen