archief
contact
+31 6 53239630

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero tweede in wereldbeker Basel

🔴 BASEL Marc Houtzager eindigde zondag knap op de tweede plaats in de wereldbeker op het CSI Basel. Hij startte als eerste in de barrage met Sterrehof’s Calimero. Plaatselijk favoriet Martin Fucks won als laatste starter de proef met de schimmel Clooney.
Marc Houtzager Sterrehof's Calimero CSI Basel

🔴 Basel
Marc Houtzager eindigde zondag knap op de tweede plaats in de wereldbeker op het CSI Basel. Hij startte als eerste in de barrage met Sterrehof’s Calimero. Plaatselijk favoriet Martin Fucks won als laatste starter de proef met de schimmel Clooney.

De omloop was zwaar. Slechts drie combinaties wisten de nul vast te houden in het lastige basisparcours van Frank Rothenberger, waarin vooral de krappe toegestane tijd meerdere ruiters uit de barrage hield.

Marc Houtzager Sterrehof's Calimero CSI Basel
Marc Houtzager rijdt Sterrehof’s Calimero naar de tweede plaats in de wereldbeker in Basel.
📸 Katja Stuppia | Longines CSI Basel

De sterk springende Verdi TN leek onder Maikel van der Vleuten foutloos te blijven, maar maakte een springfout op de uitsprong van de dubbel. Marc Houtzager was als 22e starter de eerste ruiter die zich wist te plaatsen voor de barrage.

Martin Fuchs eiste met Clooney de overwinning op in Basel.
📸 Katja Stuppia | Longines CSI Basel

Marc Houtzager moest het spits afbijten in de barrage en reed een vloeiende ronde zonder fouten. De Belg Pieter Devos en Apart waren daarna sneller maar kregen een balk. Als laatste ruiter wist de Zwitser Martin Fuchs met zijn schimmel Clooney voor eigen publiek ruim een seconde van de tijd van Marc af te snoepen en ging er met de overwinning van door.

Tevreden

Marc Houtzager: ,,Ik moest vandaag als eerste van drie de barrage rijden en toen ik de ring uitkwam wist ik dat het sneller kon, maar de tweede plek is super. Calimero sprong het hele weekend geweldig, dus ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

Het was een serieus parcours volgens de ruiter uit Rouveen. ,,Het was wereldbekerfinale-waardig vandaag. De tijd was niks te lang en daardoor kwamen ook de fouten. Het was technisch en hoog, alles zat erin.”

Marc Houtzager zal ook deelnemen aan de wereldbekerkwalificatie tijdens Jumping Amsterdam. ,,Ik heb nog niet veel wereldbekerkwalificaties gereden, het doel van dit winterseizoen was de play-offs in Praag, die hebben we gewonnen, dus dat was geslaagd. Deelnemen aan de Wereldbekerfinale was niet mijn doel, maar als ik in Amsterdam heel goed rijd pas ik dat misschien nog wel aan. Maar normaal gesproken niet.”

🔴 Stegen.net | Knhs

Uitslag WB kwalificatie springen Basel 2019:

  1. Marcus Fuchs (Zwi) – Clooney, 0/0 – 37.61 sec
  2. Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Calimero, 0/0 – 38.84 sec
  3. Pieter Devos (Bel) – Apart, 0/4 – 36,98 sec
  4. Maikel van der Vleuten (Someren) – Verdi TN

Total
24
Shares
gerelateerde berichten
Total
24
Share